Mém lett a 600 ezer forintos zacskóból! Még mindig az IKEA-ról koppintó divatcégen nevetnek

Balenciaga mém Ikea zsák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Néhány hete robbant a hír, miszerint az IKEA pár száz forintért kapható kék bevásárló zacskóját koppintotta le egy luxusmárka, a Balenciaga, és közel 600 ezer forintnak megfelelő összegért árulta. A cég teljesen kinevettette magát, és ahogy az a 21. században lenni szokott, a legújabb mémőrület tárgyává vált. 

Meglepő inspiráció

Egészen szürreális belegondolni, hogy egy közel száz éve alapított, világhírű divatcéget mi vesz rá arra, hogy éppen az IKEA-tól nyerjen inspirációt, mindenesetre ez utóbbi cég sokkal jobban jött ki a botrányból.

A Balenciaga táska Forrás: balenciaga.com

Míg a Balenciaga nevetségessé tette magát, addig az IKEA piros pontot kapott azért, ahogy kezelte a furcsa helyzetet. A lakberendezésre szakosodott cég egy ütős kis kampányt dobott össze, amiben elmagyarázzák, hogyan lehet megkülönböztetni az eredeti, 195 forintos IKEA zsákot a 600 ezer forintos Balenciaga táskától.

Az eredeti IKEA táska Forrás: Ikea.com.hu
  1. Rázd meg: ha zörgő hangot hallasz, akkor az igazival van dolgod.
  2. Multifunkciós: vihetsz vele hoki felszerelést, téglát de akár vizet is.
  3. Koszold össze: az eredeti IKEA Frukta egy kerti slaggal is tisztára mosható, ha koszos lett.
  4. Az ára: mindössze 195 forint.

Bevásárlószatyrok

Furcsa, de nem ez az első eset, hogy a Balenciaga bevásárlószatyrokból inspirálódik. Online shopjukban még most is elérhetők ezek a kínai piacon is könnyen beszerezhető fazonok. A Balenciaga a kisebbet közel 500 ezer, a nagyobbat 600 ezer forintért árulja.

A klasszikus retró bevásárlószatyorra emlékeztető több százezer forintos táskák Forrás: balenciaga.com

Mémek

Ekkora blamázs után még jó, hogy beindultak a mémgyárak: a kreatív internetezők megmutatták, mi mindenre jó még egy IKEA zsák, és Yeezyt (az Adidas és Kanye West együttműködéséből született cipő), magas szárú tornacipőt, manapság trendi bodyt, maszkot, különböző táskákat, sapkákat gyártottak belőle.

/1705/Ikea_2017510125039

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.