Carrie Fisher decemberben hunyt el, édesanyja, Debbie Reynolds csupán egy nappal élte túl. A két színésznő ingatlanát most eladásra kínálják, több mint 1500 ingósággal együtt. Az aukcióban számos személyes tárgy és filmes relikvia kerül kalapács alá.

A Beverly Hills-i Fisher-Reynolds ingatlan 3 hektáros területén nem csupán két teljesen különálló ház található; úszómedence, teniszpálya és egy vendégháza is növeli az értékét, melynek jelenleg 18 millió dollár a becsült értéke. Az 1928-as hacienda-stílusú otthon korábban Bette Davis színésznő és a hollywoodi jelmeztervező Edith Head tulajdonában volt.

Fisher biedermeier-stílusú íróasztalaForrás: profilesinhistory.com

Az árverésen értékesítendő tárgyak közt szerepelnek jelmezek, amit híres filmjeiben viselt Debbie Reynolds – ilyen például az Ének az esőben (1952) és Az elsüllyeszthetetlen Molly Brown (1964) -, de eladásra kerül az Óz, a csodák csodája (1939) című klasszikusból ismert cipellő is.

Reynolds jelmezeiForrás: profilesinhistory.com

Ám a gyűjtők számára talán sokkal jelentősebbek lesznek a különböző Star Wars emléktárgyak, többek közt egy életnagyságú C-3PO és Yoda szobor.

C-3PO életnagyságú szoborForrás: profilesinhistory.com
Forrás: Youtube
22 Star Wars-érdekesség a Zsivány Egyesről
Már mozikban az új Star Wars-film, sőt, az elődeihez hasonló sikerrel hasít a nézők között, miközben sok tekintetben rendhagyó, új utakat jelző darab. Összegyűjtöttünk egy jó nagy adag különleges információt a Zsivány Egyesről!

Jótékony célok

Az aukció bevételének egy részével mentálhigiénés jótékonysági szervezeteket támogatnak, beleértve a The Thalians-ot is, amelynek Reynolds társalapítója volt, de - a remélhetően minél magasabb összegből - támogatni fogják még a Jed Alapítványt is, amely az öngyilkosságok megakadályozására törekszik a tizenévesek és fiatal felnőttek körében, és amelyet Fisher lánya, Billie Lourd választott ki.

Egy pár replika rubin papucs az Óz, a csodák csodája című filmbőlForrás: profilesinhistory.com

Nézz szét az aukciós tárgyak között: