Álomotthonok - Kertvárosi modern luxus egy budapesti lakóparkban!

luxus lakópark design álomotthonok lakberendezés lakberendező
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hazai tervezők keze nyomát viselő luxusotthonokat bemutató sorozatunk következő részében, Dóró Judit belsőépítész újabb munkáján ámulhatunk. A sok kisebb terekből álló ingatlanokat általában túlzsúfolják a megfelelő tárolók elhelyezésével. Éppen ezért nehéz is ilyen tereket tervezni, hogy a tágasság érzése mellett is még kényelmes és élhető design alakuljon ki. Íme, egy jó példa arra, hogy hogyan lehet az ilyen elrendezésű és osztottságú lakásokat praktikusan és extrán megtervezni!

Egy modern, fiatalos és lendületes házaspár kereste fel év elején azzal a kéréssel, hogy meglévő lakóparki lakásukat tervezzék és alakítsák is át igényes és modern belső kialakítással.
A terek adottak voltak, alaprajzi változtatásra egyáltalán nem is volt lehetőség. A belső tervezés tehát a designra és a funkcionalitásra összpontosult. Igényként merült fel az új arculat világos hatásán kívül azonban a felsőkategóriás bútorok, termékek és anyagok használata.

Luxus kis alapterületen

A lakásba belépve a bejárat melletti beugrót egy nívós vendégfogadó kialakítására használta fel Judit úgy, hogy itt már a lakás meghatározó arculata megmutatkozzon.

A bejárat melletti beugrót egy nívós vendégfogadó kialakítására használta fel Judit Forrás: dorolakberendezes.hu

Egy sötéttürkiz, puha, bársonyos, tűzött, tárolófunkciót is ellátó ülőkét helyezett itt el, kiegészítve a lakás másik arculati elemeivel, a kis félhengerekből álló díszekkel, melyet az egy termékcsaládból származó ovális formájú kristály falikarral koronázott meg. Egy nagyon nívós vendégfogadó jött ezáltal létre. A lakás kisebb mivolta miatt is indokolt volt a világosabb hangulatú padlóburkolat, melyet elegánsan halszálka mintába rakva képzelt el.

Egy sötéttürkiz, puha, bársonyos, tűzött, tárolófunkciót is ellátó ülőkét helyezett itt el, kiegészítve a lakás másik arculati elemeivel Forrás: dorolakberendezes.hu

A kis alapterületű nappalinál nagyon gondosan kellett a bútorokat elhelyezni úgy, hogy elegendő tároló rész is maradjon. Ennek érdekében a TV egységet egy design bőrös panelre helyezte, hátulról sejtelmesen megvilágítva. A tárolóegységeket pedig a kanapé mögé tervezte, viszonylag belesimulva környezetébe. A radiátorokat a környezetbe illeszkedő design takarókkal öltöztette fel. A bútorok a legmodernebb trend alapján lettek összeállítva és harmonizálnak a lakás többi színeivel. A felsőkategóriás kristálycsillárok formáikkal és csillogásukkal is emelik a hangulatot.

A jó helykihasználás érdekében a TV egységet egy design bőrös panelre helyezte, a tárolóegységeket pedig a kanapé mögé tervezte Forrás: dorolakberendezes.hu

Dóró Judit - DD Interior Studió

"A design, a lakberendezés, belsőépítészet az élet minden területén mindig is nagyon közel állt hozzám,erőteljes igényem van az esztétikára, minőségi anyagokra, harmonikus enteriőrök tervezésére és megvalósítására. Építészként törekszem, hogy ezen fő szempontok valósuljanak meg a Megrendelő megelégedettsége szerint."

Dóró Judit és csapata mindennemű belsőépítészeti tervezésre nyitott, akár a kulcsrakész megvalósításra is, legyen szó magánházról, villáról, étteremről, üzletről, irodáról vagy akár hotelről.

A konyha különlegessége - a fürdőszobának egyik meghatározó stíluseleme - a nappali tapétájával szinkronban lévő felsőkategóriás mozaik, mely mint egy művészeti alkotás van jelen a térben.
A konyhában a hűtőszekrényt a tükrös tömbben helyezte el a hazai belsőépítész, így az a báron keresztül összekapcsolja a nappalival.

A konyhában a hűtőszekrényt a tükrös tömbben helyezte el a hazai belsőépítész, így az a báron keresztül összekapcsolja a nappalival Forrás: dorolakberendezes.hu

A nappali szerves egységet alkot a terasszal, hiszen függöny nem készült a lakásba. Helyette a teraszon lévő korlátra egy különleges növénysáv lesz takarásként kialakítva. Ezzel a térnövelő praktikával nem csak nagyobb lett a nappali, hanem világosabbá is vált.

A nappali szerves egységet alkot a terasszal, hiszen függöny nem készült a lakásba Forrás: dorolakberendezes.hu

A szintén kisméretű fürdőszobában folytatódik a nívós hangulat. A konyhában is használt extra mozaik itt, mint fő stíluselem jelenik meg a kádon és a kád mögötti falon. A fürdőkád szinte elveszíti szaniter mivoltát és a figyelem középpontjába kerül. Több különlegessége is van a helyiségnek; az egyik a világító mosdópult, a másik pedig a mosdó melletti egyedileg tervezett üvegfali törülközőtartó. Áttetszőségével könnyed és lebegős hatású, melybe egy X vonalban lehet tárolni a hengeres alakú textileket. A piperék tárolására a nagytükörrel szembeni falon van lehetőség a tükrös szekrényben. A mosdópult keretezett tükre, a bronzos szaniterek és a nívós lámpatestek zárják az extra érzést.

Több különlegessége is van a helyiségnek; az egyik a világító mosdópult, a másik pedig a mosdó melletti egyedileg tervezett üvegfali törülközőtartó Forrás: dorolakberendezes.hu

A hálószoba két ablakát és radiátorait különleges design elemekkel takarta és rendezte egységbe. Anyaghasználatban megjelennek a nappaliban is használt anyagok és design elemek. A helyiség különlegessége az éjjeli szekrények ihlette, design ágyhátpanel, barnás, fényes kiegészítővel. Az ágy, így tulajdonképpen díszítő eleme és szerkezeti része is lett a helyiségnek. A tágasságot a jól megválasztott színekkel, anyagokkal tartotta meg, ami kis helyiségeknél megfelelő átgondoltságot igényel.

A hálószoba két ablakát és radiátorait különleges design elemekkel takarta és rendezte egységbe Forrás: dorolakberendezes.hu

Az étkező helyiségbe igény volt egy olvasó kanapé elhelyezésére. Az étkezősarok kialakításánál fő szempont szintén a könnyed és lebegős hatás elérése volt, ezt egy design asztallal érte el Judit.

Az étkező helyiségbe igény volt egy olvasó kanapé elhelyezésére Forrás: dorolakberendezes.hu

A lakás egyik fő design elemét, a tükrös részekre kerülő mintát pont az étkező asztalláb mintája ihlette, mely stílusosan illik a több ízben is fellelhető tűzött kárpitos részekhez is. Az étkező másik részén kapott helyet egy nyitott, polcos elem, mely hangulatosan lezárja az étkező egységét.

Az étkező másik részén kapott helyet egy nyitott, polcos elem, mely hangulatosan lezárja az étkező egységét Forrás: dorolakberendezes.hu

Végezetül az ingatlan legkisebb helyisége, a mosókonyha a legjobb példa arra, hogy ezt a helyiséget is lehet szépen kialakítani egy jó anyag-, és színválasztással, valamint a bútorok helyes méretkialakításával.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.