Hivatalosan félúton vagyunk 2017-ben, és már most bepillantást nyerhetünk a következő év színpalettájába, párosításaiba. Érdemes már most készülnünk és terveznünk, hogy milyen bútorok, dekorációk és színek lesznek az uralkodók.

A Sherwin-Williams azt jósolja, hogy 2018 a kortárs élet szellemét testesíti meg három színpalettával: az affinitás, a kapcsolódás és az őszinteség. Mindegyiket a pillanat kollektív kultúrája ihlette. 

Pillants bele a jövőbe! 

Az affinitás palettája

A szobák nyugodtságot árasztanak, de tele vannak meglepő és szórakozott részletekkel. A kék és a fukszia, némi barnával - mely stabilizálja ezt a két erőteljes színt – remekül összekapcsolja a különböző helyiségeket. Használd kiegészítőkben és egy-egy bútordarabban ezeket az élénk és erőteljes árnyalatokat!

Az affinitás palettájaForrás: Sherwin-Williams
Forrás: Life.hu
Június hónap színe a pipacspiros
A piros domináns, élénk szín, ám a különböző árnyalatai különböző energiával bírnak, más és más jelentést közvetítenek viselőjéről. Nem mindegy hát, hogy otthonodba melyik piroskát választod. A júniusnak, a nyár első hónapjának színével ismerkedhetsz meg most.

A kapcsolódás palettája

A színek nem olvadnak egymásba, inkább kiemelik egymást, modern és játékos összhatást keltve. A meleg sárga, a határozott narancs, az energikus lila, az éles zöld remekül párosítható a méltatlanul alábecsült szürkével és krémszínnel.

A kapcsolódás palettájaForrás: Sherwin-Williams

Az őszinteség palettája

A minimalizmus nem megy sehová 2018-ban. Azonban kevésbé strukturált kinézetet vesz fel.

Wadden, a Sherwin-Williams marketingigazgatója elmondta
Az őszinteség palettáján a csend nem üres, hanem ritka és gazdag lehetőség.
Az őszinteség palettájaForrás: Sherwin-Williams

Felejtsd el a sötét és kontrasztos színeket; hozz létre egyfajta színáramot. A homokos barnák, a sötét szürkék és a homályos zöldek tökéletesen harmonizálnak a durva vonalakkal. Engedd, hogy az egyik árnyalat egybeolvadjon a másikkal.