A Catskills-hegység nem egy tipikus hollywoodi ingatlan helyszíne, de a buja zöld dombok tökéletes környezetet jelentenek a nemrég anyává vált Amanda Seyfried számára, aki a kőházát kézzel készített bútorokkal és imádott háziállatokkal teszi egyedivé és otthonossá.

Ezt, az 1920-as években épült házat Sarah Zames munkája tette ilyen különlegessé és lenyűgözővé.

A színésznő korábban a manhattani és Los Angeles-i lakásai révén dolgozott együtt vele, de most másfajta élményre vágyott. 

Szerettem volna látni, ahogy lassan alakul a ház, rétegről rétegre. Ehhez pedig Sarah volt a legmegfelelőbb választás."  Ám Amanda nem adott teljesen szabad kezet a tervezőnek, gyakran tett észrevételeket, és adott ötleteket. Lényegében ez a ház kettőjük gyermeke.

Amanda Seyfried nem adott teljesen szabad kezet a tervezőnek, gyakran tett észrevételeket, és adott ötleteketFotó: Stephen Kent Johnson/ELLE Decor Magazine

A ház földszintjén szinte semennyire sem lehetett megváltoztatni az épület „lábnyomát", így az ilyenfajta ambíciók, az emeletre korlátozódtak. Szobákat nyitottak egybe, falakat toltak arrébb. A házban lévő modern műszaki elemeket remekül ellensúlyozták festményekkel, neves tervezők munkáival és egyedi készítésű lakberendezési megoldásokkal. 

Az eredmény egyfajta hangulatos modernizmus lett: tiszta, egyszerű, mégis szuggesztív, kézzel készített és rusztikus anyagokkal"  – nyilatkozta Sarah Zames.

Ám Sarah megbízatásában nem csupán a ház, hanem a pajta is szerepelt. Ez tulajdonképpen egyfajta melléképületként, vendégházként funkcionál. Különlegessége, hogy az egész oldala nyitott, lényegében egy egybefüggő ablakfal, így szinte felfoghatatlan kapcsolatban áll a körülötte elterülő tájjal. Ez a látvány volt az, ami elsősorban megfogta Amanda Seyfriedet; 

Mielőtt még beléptem volna a házba, tudtam, hogy akarom." 

Mivel a család és a munka jelenleg Kaliforniába szólítja a színésznőt, a Catskills-hegységben található ház megmarad egyfajta menedékként.

/1707/Amand20177592019