A rózsaminta lehet romantikus, elegáns, femme fatale, csajos...számtalan formában és színben használhatod otthonod díszítésére. Keverheted más stílusokkal, de vigyázz, mert nem mindegy, hogy ezt miként teszed! Segítünk, hogy az arányokat meg tudd tartani.

A színek

A rózsa evidensen piros vagy rózsaszín, ám a rózsamintának rengeteg árnyalata létezik a lakberendezésben; lila, kék, zöld, de akár fekete is! Így jóval könnyebb ezt a csodás mintát beépítened a már meglévő közegedbe, vagy kialakítani vele egy teljesen újat.

A rózsa evidensen piros vagy rózsaszín, ám a rózsamintának rengeteg árnyalata létezik a lakberendezésbenForrás: Pressloft, El Tres Inn

A romantikus vintage stílus alapkövei a rózsák, de változatos megjelenítésének köszönhetően éppúgy illik egy bohém berendezéshez, mint egy komoly és modern enteriőrhöz.

Találd meg, hogy melyik illik hozzád!

Használd nagyban

Egy rózsamintás szőnyeg, kanapé, vagy függöny remekül fel tudja dobni a szobát, de a nagyobb felületen megjelenő rózsákból nem érdemes többet felhalmozni egy helyiségben, zsúfolttá, összevisszává teheti azt.

Használd nagyban!Forrás: Pressloft

Manapság csodás tapétákat is lehet kapni, remekül mutat, ha a szoba egyik falát rózsás tapétával teszed hangsúlyossá. Ilyenkor érdemes ennek az egyik alapszínét használnod a többi falon, hogy a harmónia megmaradjon.

Forrás: Press Loft
Aranyozd be az otthonodat giccshatás nélkül!
Az arany a luxus és a fényűzés színe. Használd bátran az otthonod stílusának kiemelésére, hiszen rengeteg megjelenési formája ismert a lakberendezésben is. Nemcsak a lámpákban és a kis kiegészítőkben köszönhet vissza ez a szín; a lakástextíliák, bútorok, sőt képek formájában is csempészhetsz némi „drágaságot" az életteredbe.

Sok kicsi sokra megy

A szobád alapszíneihez és stílusához válassz rózsás kiegészítőket; díszpárna, takaró, gyertya, ékszerdoboz... ezekből többet is „elszórhatsz" a szobában.

A szobád alapszíneihez és stílusához válassz rózsás kiegészítőketForrás: Pressloft

Fontos, hogy vagy a nagyobb felületekben, vagy a kiegészítőkben megjelenő rózsák közül válassz. A kettő együtt már giccses hatású lenne.

Használd bárhol

Nem csupán a nappali, háló vagy gyerekszoba lehet rózsás. A konyhát és a fürdőszobát is bátran bolondítsd meg ezzel a mintával!

1. Rózsás díszpárna Mindenki Áruháza 3290 forint 2. Kávéscsésze Boróka otthonbolt 2890 forint 3. Rózsás függöny Textilpont 3180 forint/méter 4. Rózsás ékszertartó Mindenki áruháza 2990 forint 5. Virágcserép szett Dekor és Menta 3700 forint 6. Ovális ébresztőóra Rusztik Home 4250 forint 7. Lámpaernyő Boróka otthonbolt 4390 forintForrás: Life.hu