Titkon mindenki az ázsiai nők kortalan szépségét irigyli, akiknek a bőrápolási rutinja sokban eltér az európaitól. Amellett, hogy sokkal alaposabbak, másra helyezik a hangsúlyt, máshogy gondolkodnak a szépségről. 

Én is kint, Japánban tanultam meg, mi a tisztaság és, hogy a szépség fogalma csak hozzáállás kérdése. Ők nem söprik a szőnyeg alá a problémát, hanem már egészen fiatalon elkezdik a rétegező bőrápolás rituáléját, kényeztetve lelküket és az érzékeiket.

A koreai nők már egészen fiatalon elkezdik a rétegező bőrápolás rituáléját, kényeztetve lelküket és az érzékeiketForrás: Thinkstock

Nem fedik el dekorkozmetikumokkal a különböző bőrproblémákat, hanem magát a bőrt tökéletesítik a megfelelő kozmetikumokkal, hiszen a sugárzóan harmatos, egészségtől ragyogó arc a szép, amin már jól mutat minden. A rétegező bőrápolás titka, hogy bőrtípusodnak és az évszaknak megfelelően adagolhatod, megadva mindent a bőrödnek, akkor és annyit, amennyire éppen szüksége van.

 • A legelső lépésként olajbázisú tisztítóval körkörös mozdulatokkal megtisztítják az arcukat, és a dekoltázsukról sem feledkeznek meg.
 • Ezután közömbösítés következik tiszta vízzel.
 • Ezt követően jön a vízbázisú tisztító, amivel eltávolítják az arcon maradt olajat.
 • Az elhalt hámsejteket mikroszemcsés arcradírral távolítják el, hetente kétszer használják a radírt arcra, kézre, testre és külön az ajkakra. Így elősegítik, hogy a bőrápolási termékek mélyebbre hatoljanak és még selymesebb legyen a bőrük.
 • Ezután skin tonert használnak, ami kiegyenlíti a bőr PH értékét. Ez egyfajta vívőanyag, ami segíti a további lépésekkben használandó hatóanyagok felszívódását.
 • Esszenciával folytatódik a rituálé, ami hidratálja a bőrt, segíti a regenerálódást, fokozza a bőrsejtek megújulását.
Esszenciával folytatódik a rituálé, ami hidratálja a bőrtForrás: Thinkstock
 • A bőrtökéletesítés érdekében jön a szérum, ami már célzott problémákra is fókuszál, mint a pigmentfoltok, a pattanások vagy a ráncokok. Nem kell megijedni, mert ultrakönnyű textúrákról beszélünk, amit az ujjunkkal paskolunk a bőrbe.
 • Esemény előtt, vagy csak extra bónuszként hetente kétszer érdemes fátyolmaszkot használni, ami 15 perc alatt képes feltuningolni a bőrt, igen látványos hatást elérve a feszesítés terén is. De bőrtípusa válogatja, hogy kinek milyen extra tuningra van szüksége, még jó, hogy minden bőrtípusnak megvan a saját fátyolmaszkja.
 • A szemkörnyék finom bőrét külön szemránckrémmel ápolják, amit ujjbeggyel paskolnak az érzékeny területre.
 • Végül felkerül az i-re a pont: jöhet a hidratálókrém, vagy a gél, esetleg a lotion, attól függően, hogy kinek mit kíván a bőre. Ezt is vigyük fel a dekoltázsra.
 • A fényvédő használata, még ha nem is napozás a cél, alapvetően hozzátartozik az ázsiai bőrápoláshoz.