A közel 20 hektáros connecticuti birtok - melyet Mark Twain halála előtt egy évvel vásárolt -, magába foglal egy 1787-ben épült házat és egy 1860-ban felhúzott pajtát. Mindez most eladó, és mindössze 1,85 millió dollárt kérnek érte.

Mark Twain

Eredeti nevén Samuel Langhorne Clemens (1835 - 1910) amerikai író, újságíró, humorista volt. Olyan felejthetetlen műveken köszönhetünk neki, mint a Huckleberry Finn kalandjai, Koldus és királyfi, Tom Sawyer kalandjai és a Puddingfejű Wilson.


Előkelő családba született, mely idővel annyira elszegényedett, hogy egyetlen rabszolgájukat is el kellett adniuk. Már fiatalon újságírónak állt, de dolgozott folyami gőzhajón, volt katona, aranyásó, de tudósítóként eljutott Európába és a Közel-Keletre is. Sőt, bekerült a helyi szabadkőműves páholyba is. 25 éves korában vette el Olivia Langdont, akitől négy gyermeke született, sajnálatos módon azonban csak egy lánya érte meg a felnőttkort. Feleségét túlélve, ünnepelt íróként halt meg 75 éves korában.


„A Mark Twain álnevet először 1863. február 3-án használta. Az álnév egy folyami hajós szakkifejezés, helyesen írva mark two, és a mélységmérő rúdon a második vonást jelentette: ez volt a minimális mélység a gőzös biztonságos haladásához." – wikipédia


Ernest Hemingway így írt róla:
"Az egész amerikai irodalom Mark Twain egyetlen könyvéből ered, a Huckleberry Finnből... Előtte semmi sem volt. Azóta sem írtak ilyen jót."

A fehér parasztházban öt hálószoba és három és fél fürdőszoba található. A jelenlegi tulajdonosok 2013-ban vették meg, és azóta gyönyörűen felújították. Már nem az a régi parasztház, mint egykor, de így is igazi kincs, az írót kedvelők szemében.

Eladó Mark Twain bájos connecticuti farmjaForrás: Virtual203 Real Estate, AFP
Kikerült a tananyagból Mark Twain egyik meghatározó műve
Egy philadeplhiai iskola azért vette ki a kötelező olvasmányok listájáról Mark Twain híres művét, a Huckleberry Finn kalandjait, mert...Olvasd tovább!

A nappaliban például csodás esztétikai élményt nyújtanak a csupasz fagerendák, a kerti medence pedig fűtött, így az év bármely szakában bátran használatba vehető. A pajta különlegessége, hogy a Barnum és a Bailey cirkusz elefántokat tartott a pajtában.

/1708/Elad_201782411523