Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell, hogy íztelen legyen! Sőt a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárcabarát ételekről szól! Egyenek mindig jót, és élvezzék az ízeket!

A Keverd újra, Buday! első részében kedvenc szakácsunk bemutatja, hogyan készül az egészséges gyümölcsös fagyi.

Egészséges gyümölcsfagyi Buday Péter receptje alapjánForrás: Thinkstock

Hozzávalók (4 személyre) 

  • Sültalma-krémhez:

50 dkg alma

  • „Fagyihoz”:

40 dkg fagyasztott eper
10 dkg sültalma-krém, vagy 6 dkg méz
Fél mokkás kanál őrölt bors
1 db narancs
1 db citrom

Elkészítése: 

Az almát félbevágva, kimagozva, sütöm 210 C-fokon, 20 percig előmelegített sütőben. Utána pürésítem. Hűtőben lezárt üvegben, sokáig eláll, és másra is nagyon jól használható. A fagyihoz 40 dkg fagyasztott gyümölcsöt (epret, vagy meggyet, vagy vegyes erdei gyümölcsöt) narancslével, citrommal, és a mézzel össszeturmixolom. Frissen őrölt borssal ízesítem.

Nézd meg a teljes videót! 

Kezdd az őszi szezont edzéssel, tornázz minden reggel Magyarország vezető életmód szakértőjével, Katus Attilával! A LifeTv-ben szeptember 4-től reggel 7-kor, 8-kor és 10-kor nincs kifogás, ledolgozzuk a nyáron felszedett felesleget. Két dolgot garantálunk, bombaformát és izomlázat!