Búcsúzz a napsütéstől egészséges gyümölcsfagyival

Forrás: Thinkstock -
Buday Péter egészséges életmód gyümölcs fagyi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell, hogy íztelen legyen! Sőt a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárcabarát ételekről szól! Egyenek mindig jót, és élvezzék az ízeket!

A Keverd újra, Buday! első részében kedvenc szakácsunk bemutatja, hogyan készül az egészséges gyümölcsös fagyi.

Egészséges gyümölcsfagyi Buday Péter receptje alapján Forrás: Thinkstock

Hozzávalók (4 személyre)

  • Sültalma-krémhez:

50 dkg alma

  • „Fagyihoz”:

40 dkg fagyasztott eper
10 dkg sültalma-krém, vagy 6 dkg méz
Fél mokkás kanál őrölt bors
1 db narancs
1 db citrom

Elkészítése:

Az almát félbevágva, kimagozva, sütöm 210 C-fokon, 20 percig előmelegített sütőben. Utána pürésítem. Hűtőben lezárt üvegben, sokáig eláll, és másra is nagyon jól használható. A fagyihoz 40 dkg fagyasztott gyümölcsöt (epret, vagy meggyet, vagy vegyes erdei gyümölcsöt) narancslével, citrommal, és a mézzel össszeturmixolom. Frissen őrölt borssal ízesítem.

Nézd meg a teljes videót!

Kezdd az őszi szezont edzéssel, tornázz minden reggel Magyarország vezető életmód szakértőjével, Katus Attilával! A LifeTv-ben szeptember 4-től reggel 7-kor, 8-kor és 10-kor nincs kifogás, ledolgozzuk a nyáron felszedett felesleget. Két dolgot garantálunk, bombaformát és izomlázat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.