Nem kell tovább várni a baglyokat! A J. K. Rowling teremtette világ már bárki számára elérhető. A varázslótanoncok iskolai szállását idézi a PBteen új Harry Potter-kollekciója, amelyben paplanhuzat, sötétben ragyogó párna és minden egyéb lakberendezési kellék megtalálható, hogy kedvenc könyvednek hódolhass.

A gyűjtemény a roxforti házak szerint van csoportosítva. Ide a Teszlek Süveg teszi az új diákokat belső tulajdonságaik és motivációjuk alapján.

Forrás: PBteen
Forrás: PBteen

Griffendél

Forrás: PBteen

Ha vakmerő vagy s hősi lelkű, / Házad Griffendél. / Oda csak az kerül, ki / Semmitől se fél.  

Ez a ház az egyik toronyban van, ide a bátrak kerülnek; címerállata az oroszlán, színei a skarlátvörös és az arany. Ennek a háznak a vezetője Minerva McGalagony professzor asszony, átváltoztatástan-tanár és igazgatóhelyettes.

Forrás: giphy.com
20 éves az első Harry Potter-könyv
20 évvel ezelőtt, június 26-án találkozhatott a világ először a leghíresebb varázslófiúval. Gondoltad volna, hogy így eltelt ez a sok idő?! Az évforduló alkalmából összeszedtük a legérdekesebb kulisszatitkokat a megjelent könyvekről.

Mardekár

Forrás: PBteen

Hogyha agyafúrt s ravasz vagy, / Ne tekints másra: / A Mardekár való neked. / Ott lelhetsz sok társra.  

A ravasz és becsvágyók kerülnek ebbe a házba, mely a pincében van. Elmondható, hogy itt a legmagasabb az aranyvérűek aránya. Címerállata a kígyó, színei a zöld és az ezüst. Leghíresebb vezetője Perselus Piton professzor, bájitaltantanár. 

Hugrabug

Forrás: PBteen

A Hugrabugnak nyájas népe / Békés, igazságos. / Oda mész, ha türelmes vagy / S jámbor – ez világos.  

Azok kerülnek ebbe a házba, akik becsületesek, tisztességesek, de ide kerülnek azok is, akik nem bírnak semmiféle kiemelkedő tulajdonsággal. Vezetője Pomona Bimba professzor asszony, gyógynövénytantanár. Címerállata a borz, színei a sárga és a fekete. 

Hollóhát 

Forrás: PBteen

A bölcs öreg Hollóhátban / Éles elmék várnak. / Kiknek a tanulás kaland, / Oda azok járnak.  

Ide kerülnek az okos, tudásvágytól hajtott diákok. Címerállata a sas, színei a kék és az ezüst. A ház vezetője Filius Flitwick professzor, bűbájtantanár.