Elképesztő dolgokat tettek két tatai kisgyermekkel a szülei. Nem csoda, hogy bíróság elé került az ügyük. 

A férfi és a nő Tatabányán éltek, ahol közösen "nevelték" a gyermekeiket 2014 és 2016 között. Az édesanya azonban egyáltalán nem gondoskodott a két kicsiről: rendszeresen más vigyázott rájuk, nem főzött, nem mosott, és nem takarított, majd egy napon ott is hagyta a családját. 

A férfi egy másik nővel létesített élettársi kapcsolatot, de ők is elhanyagolták a gyerekeket. Az apa a közüzemi számlákat sem fizette, illetve nem biztosított a gyerekeknek élelmet sem. Viszont rendszeresen alkoholt fogyasztott és veszekedett a párjával. 

Az apa a közüzemi számlákat sem fizette, helyette viszont folyamatosan veszekedtek a párjával (képünk illusztráció)Forrás: Thinkstock

Ezt követően, 2016 januárjában az édesanya előkerült, és elköltöztette magával a két gyereket, akikről továbbra sem gondoskodott. Nem járatta őket óvodába és iskolába, ezért a sok igazolatlan hiányzás miatt a kisfiúnak ismételnie kellett az első osztályt. 

Áprilisban a gyerekek megint az apjukhoz kerültek, és csak hétvégéken találkoztak az édesanyjukkal. A nyári szünetben azonban két hetet töltöttek az anyával, aki leragasztotta a kisfia száját, mert nem hallotta tőle a tévét. 

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség veszélyeztetés miatt emelt vádat a szülőkkel szemben, akik akár 5 évig terjedő börötnbüntetést is kaphatnak - írta meg az ugyezseg.hu