bevásárlás kávé Éhség edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az éhség könnyen elkerülhető egy kis előregondolkodással és a napi ötszöri étkezéssel. Persze még a rendszerető embereknél is előfordul, hogy kimarad egy-egy étkezés, így viszont könnyen felütheti fejét a farkaséhség. 

Edzés

Nagy tévhit, hogy ha üres gyomorral edzel, akkor több kalóriát égetsz. Ellenben semmi erőd nem lesz a sporthoz. Nem véletlen, hogy a napi ötszöri étkezés javasolt, ez folyamatos energiaellátást biztosít, így egész nap lesz erőd a napi teendőkhöz. Természetesen az edzéshez is sok erőre, energiára van szükség, így korgó gyomorral az edzőteremben semmire sem mész.

Üres gyomorral hamar elfogy edzés közben az energiád Forrás: Thinkstock

Bevásárlás

A megfigyelések azt bizonyítják, ha éhesen mész vásárolni, nemcsak a közvetlenül fogyasztható élelmiszerekből vásárolunk többet, hanem a tartós élelmiszerekből is, mintha raktározni akarnánk a szűkösebb napokra. Ha nem az éhség, hanem a józan ész vezérelne a bevásárlókocsi tologatása közben, nagyjából feleannyi terméket vennénk, és sokkal átgondoltabban választanánk. Ráadásul a nassolnivalókat is sokkal szívesebben pakoljuk be a kocsiba, ha a farkaséhség veszi át a hatalmat felettünk.

Kávézás

A kávénak rengeteg pozitív hatása van, legalábbis a jó minőségű kávészemeknek, ha aztán nem dobunk hozzá három szem kockacukrot is. Vagyis a kávé fogyasztása abszolút javasolt, kivéve éhgyomorra. A kávé ugyanis beindítja a sósav termelődését, aminek az lenne a feladata, hogy lebontsa az ételt. Ha éhesen isszuk meg a feketét, azaz nincs étel, amit le tudna bontani, akkor a savak kimarják a gyomrot.

A kávé beindítja a sósav termelődését, ami üres gyomor esetén a gyomorfalat fogja marni Forrás: Thinkstock

Nagy beszélgetés

Az éhség közérzetre gyakorolt hatását valószínűleg már mindenki megtapasztalta, habár különböző mértékben jelentkezik az embereknél: a feszült idegállapot, az ingerültség és a mindjárt lekiabálom a fejedet különböző fokozatai mutatkoznak. Éppen ezért komoly beszélgetéseket semmiképpen nem javasolunk ilyenkor, főleg olyannal, akit nagyon szeretsz, mert ilyen idegállapotban könnyen meg tudod bántani.

Étkezés

Nem, egy percig sem állítjuk, hogy ne egyél, amikor éhes vagy. Valószínűleg már így is túl sokat vártál az étkezéssel. Az viszont fontos, hogy éhesen is tudatosan állj neki az előtted felpúpozott tányérnak. Nemcsak az fenyeget, hogy a túl gyors evés miatt megfekszi a gyomrodat az étel, hanem az is, hogy ezzel egyidejűleg túl sokat is fogsz enni. A gyorsan evők ugyanis olyan tempót diktálnak, hogy az agy sem tud időben reagálni arra, hogy mikor elég. A rendszeres túlevés pedig elhízáshoz vezet.

3 ok, amiért örökre felejtsd el a mérlegethttp://www.life.hu/ez-zsir/20170919-ezert-ne-allj-a-merlegre.htmlRendszeresen edzel, a mérleg mégsem mutat annyit, amivel elégedett lennél? Gondolkodtál azon, hogy nem is mérvadó az a súly, amit a számlapról leolvashatsz? Íme, 4 ok, amiért ideje örökre elfelejteni a mérleget. Ez Zsír!OrigoKíváncsi vagy Taylor Swift étrendjére? Megmutatjuk!http://www.life.hu/ez-zsir/20170919-taylor-swift-etrendje.htmlBármit csinál a 27 éves énekesnő, azt világszerte imádják. Legújabb videoklipje is rekordokat döntögetett. Ezúttal viszont nem zenei karrierjéről vagy hírhedt szerelmi életéről fogunk írni, hanem arról, hogyan tartja karban magát, mit szeret enni és hogyan bűnözik Taylor Swift. Ez Zsír!OrigoIndul a gombaszezon! Ezeket a recepteket próbáld ki!http://www.life.hu/ez-zsir/20170915-gombas-receptek-buday-petertol.htmlBuday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből. A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárcabarát ételekről szól. Egyenek mindig jót, és élvezzék az ízeket! Ez Zsír!ThinkstockFogyási tippek azoktól, akik rengeteg felesleges kilótól szabadultak meghttp://www.life.hu/ez-zsir/20170912-fogyasi-tippek-azoktol-akik-maguk-is-lefogytak.htmlAzoktól, akik átélték már, milyen a fogyás, és pontosan tudják, mit kell tenni érte, sokkal hitelesebben hangoznak a fogyási tippek. Ráadásul könnyebben el is fogadják a hasonszőrűektől ezeket az életmódváltási tanácsokat. Szóval, halljuk őket! Ez Zsír!ThinkstockTökéletes popsira vágysz? Ezeket a gyakorlatokat vesd be!http://www.life.hu/ez-zsir/20170906-gyakorlatok-popsira-katus-attilatol.htmlKezdd az őszi szezont edzéssel, tornázz minden reggel Magyarország vezető életmódszakértőjével, Katus Attilával! A LifeTv-ben szeptember 4-től reggel 7-kor, 8-kor és 10-kor nincs kifogás, ledolgozzuk a nyáron felszedett felesleget. Két dolgot garantálunk, bomba formát és izomlázat! Ez Zsír!--Így rendszerezd a konyhádat, ha fogyni szeretnélhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170905-igy-rendszerezd-a-hutodet-ha-fogyni-szeretnel.htmlHa komolyan veszed az életmódváltást, akkor itt az ideje egy konyhai nagytakarításnak, ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogy néz ki a konyhád, ha fogyni szeretnél. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.