Súlyos fegyházbüntetésre ítélték a halálra éheztetett gyöngyösi kislány szüleit

Forrás: Dreamstime -
éheztetés Gyöngyös kislány ítélet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tizennyolc és tizenöt év fegyházra ítélte a tavaly májusban éhen halt másfél éves gyöngyösi kislány szüleit szerdán első fokon az Egri Törvényszék.

A bíróság J. Médea elsőrendű vádlottat és K. Gusztáv másodrendű vádlottat különös kegyetlenséggel, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölésben találta bűnösnek. A vádirat szerint a szülők K. Kiara Jernét szándékosan nem gondozták, a védőnővel nem tartottak kapcsolatot, a gyereket egyéves kora után az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatra nem vitték el, és a szükséges táplálékot sem biztosították neki. Az ítélet indoklásában Schmidt Péter tanácsvezető bíró kiemelte: a szülők szándékosan elmulasztották törvényi kötelezettségeiket, súlyos kiszáradás és alultápláltság vezetett a gyermek halálához. Hozzátette, mások felelőssége is felvetődik, de a bíróság csak abban a kérdésben foglalhatott állást, hogy a két vádlott elkövette-e ezt a cselekményt, és ha igen, azt szándékosan vagy gondatlanságból tette-e.

A tanácselnök kitért arra, hogy a vádlottak 2015 júliusától a 18 hónapos gyermek haláláig elzárkóztak mindennemű kapcsolattartástól, amellyel kiskorú gyermekük egészségi állapotára fény derülhetett volna, így az orvosi és a védőnői ellátástól, továbbá minden szociális beavatkozástól is. A kislány testsúlya a halálakor 3410 gramm volt, ami legfeljebb egy két hónapos csecsemő testtömegének felel meg. A gyermek tulajdonképpen elveszítette a teljes izomzatát. Súlycsökkenését a szülők végignézték anélkül, hogy bármit tettek volna a megakadályozására - hangzott el a szóbeli indoklásban.
Az ügyész az ítéletet J. Médea esetében tudomásul vette, K. Gusztáv esetében súlyosításért fellebbezett. A továbbra is előzetes letartóztatásban maradó vádlottak és védőik más minősítés megállapításáért és enyhítésért fellebbeztek.

A szülők alapvetően azzal védekeztek, hogy eleinte a másik - Kiara Jernénél két és fél évvel idősebb - lányuknak is voltak súlyproblémái, de másfél éves korától elkezdett gyarapodni, és ebben bíztak a kisebbik gyerek esetében is.

Apa lesz a Walking Dead sztárja, Jeffrey Dean Morganhttp://www.life.hu/csalad/20170926-jeffrey-dean-morgan-apa-lesz.htmlJeffrey Dean Morgan a Supernatural kongresszuson jelentette be a nagy hírt. Család--Emilio kislánya beégette édesanyját, Tinát: videóhttp://www.life.hu/csalad/20170927-emilio-kislanya-beegette-edesanyjat-tinat-video.htmlHamarosan elkezdődik a Vigyázat! Gyerekkel vagyok című műsor második évada, ahol ismét fejtörést fognak okozni a gyerekek híres szüleiknek. Ezúttal Emilio felesége, Tina került kínos helyzetbe. CsaládOrigoA szexuális felvilágosítás a szülők dolga - Interjú Rozs Erika szexuálpszichológussalhttp://www.life.hu/csalad/20170927-a-szexualis-felvilagositas-a-szulok-tinik-szex-vedekezes-rozs-erika-szexualpszichologus.htmlMind emlékszünk a kínos iskolai felvilágosító órákra, amelyek java része elfojtott nevetéssel vagy épp érdektelenséggel teltek el. A szexuális felvilágosítás az iskola vagy a szülő dolga lenne? A tökéletes válasz erre; mindkettőé, egymással párhuzamosan, akár összedolgozva. Sajnos azonban a szexről való beszélgetés még mindig erős tabunak számít a szülő-gyerek kapcsolatban, pedig már egészen kis korban le kellene tenni az alapokat ahhoz, hogy később egészséges szexuális élete lehessen a gyermekeknek. Rozs Erika felnőtt szexuálpszichológiai szakpszichológust kérdeztük a témában. CsaládThinkstockA legnagyobb brit pedofil bűnöző, Richard Huckle naplójából újabb molesztálási ügy derült kihttp://www.life.hu/csalad/20170927-richard-huckle-pedofil-naplojabol-ujabb-molesztalasi-ugy-derult-ki.htmlHuszonkétszeres életfogytiglanra ítélték Richard Huckle pedofil bűnözőt, aki Malajziában éveken keresztül molesztálta a gyerekeket. Naplójából most újabb esetre derült fény, egy nyugalmazott rendőrtiszt pedig újraindítaná a nyomozást: szerinte Angliában is lehetnek áldozatai a férfinak. Család--Az egyedülálló szülők helyzete nehéz, de lehetne rajta javítanihttp://www.life.hu/csalad/20170926-az-egyedulallo-szulok-helyzete-nehez-egyszulos-csalad-csonka-csalad.htmlŐk nem láthatatlanok, nem csonkák. Ugyanolyan értékeket képviselnek, mint egy kétszülős család. A gyermeküket egyedül nevelő szülők ugyanakkor, jóval több problémával találják szembe magukat. Az Egyszülő.hu felméréséből, a több mint 1000 megkérdezett válaszai alapján az derült ki,hogy a mindennapi életben a legnagyobb nehézséget a logisztika és az elszigetelődés jelenti. Most, az Egyszülős Központ révén, komoly segítséget kapnak. CsaládThinkstockÚgy tűnik Ronaldónak kislánya lesz http://www.life.hu/csalad/20170926-ronaldo-szuletendo-gyermeke-valoszinuleg-kislany.htmlEgy véletlen baki miatt gondoljuk, hogy Ronaldóék születendő gyermeke kislány lesz. Köszönjük az Instagramnak és Georgina tánctanárának. Család--



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.