Hideg, eső, sötét reggelek, borús nappalok... Hiába az őszi napsütés a kedvencünk, sokszor bizony nem ilyen idővel kecsegtet az október, nem beszélve az utána következő hónapokról. Ilyenkor nemhogy a munkánkat nem könnyű elvégezni, de az ágyból kikelni sem könnyű. Fogadd meg energetizáló tippjeinket!

1. Ébredés  

A nyári verőfényes reggelek után egyre gyötrőbb az ébredés. A sötét reggeleken nehéz kipattanni az ágyból, és szembenézni a napi teendőkkel. Azt tanácsoljuk, hogy a bosszantó hangú ébresztőórát felejtsd el, és válts valami könnyedebbre: a legjobb ha beszerzel egy rádiós ébresztőórát, amit beállíthatsz kedvenc adódra. Hidd el, a kedvenc számaidra hamar fel fogsz pörögni. 

Ébredj kellemes zenére az idegesítő ébresztőóra helyett!Forrás: giphy.com

2. Esernyő, esőkabát, gumicsizma

Ha nyáron be is csempészünk néhány színt az outfitünkbe, ősszel hajlamosak vagyunk a legsötétebb színekbe öltözködni. Az esős napokon viszont jól jön néhány energetizáló szín. A legjobb ha beszerzünk néhány bohókásabb darabot kifejezetten ezekre a napokra: felejtsd el a fekete esernyőt, jöhetnek a minták, a designer esőkabátok és a tócsabíró gumicsizmák.

Válassz vidám kiegészítőket az esős napokra!Forrás: Shutterstock

3. Édesség

Néha semmi másra nem vágyik az ember, csak egy kiadós édességre. Nem mintha ettől sokat változna a világ állása, vagy az aktuális jókedvünk, a pillanat heve azonban megkívánja, hogy bevágjunk valami kellemesen édes finomságot, ami néhány percre kiszakít az esőáztatta napok lomha folyásából. Ezekre a napokra érdemes előre felkészülni, hogy ne a legkalóriadúsabb süteményt válasszuk ki hazafelé a cukrászdában, hanem valami egészségesebbet habzsoljunk be, különben plusz 10 kilóval állhatunk majd csodálkozva a tavaszi napsütésben.

Egy kocka feketecsoki garantáltan feldobja a kedvedet a borongós napokonForrás: Giphy
Egészséges puding 10 perc alatt
Ha hirtelen rád tör az éhségérzet, akkor feltétlenül ezt az édességet válaszd! Néhány perc alatt elkészíthető, és nagyon finom! A receptet itt találod!

4. Otthon, édes otthon

Az esős napokon még édesebb a hazaérkezés. A bekuckózás folyamata bizony nem nagy tudomány, érdemes ösztöneinkre hallgatni ez ügyben. Érdemes készíteni egy hangulatos, természetközeli őszi dekorációt, jöhet a teafőzés, a kötögetés, a karácsonyi listák előkészítése, a közös társasozás, a kellemes habfürdőzés. A lelki feltöltődés a hétköznapokban sokkal mosolygósabbá teszi az embereket. 

Vegyél habfürdőt, és relaxálj!Forrás: Thinkstock

5. Minőségi alvás

Ahhoz, hogy energiával feltöltekezve kezdd a napot, elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás. Ehhez nem árt, ha napközben kellemesen elfáradsz. Ha rengeteg dolgod van, ezzel nem is lesz probléma, bár a hétköznapi rohangálások mellett nem rossz egy-egy edzést is beiktatni. Emellett persze rengeteg tényező járul hozzá a jó alváshoz: a matrac, a párna, az elméd nyugalma, nyugtalansága, a szoba szellőzöttsége, az ott uralkodó illatok. Alvás előtt válassz egy kellemes olvasnivalót, és ne a telefonodat nyomkodd, teremts kellemes hangulatot, legyen a szobában rend. A jó illatokért használj bio-levendulaolajból készült sprét, amivel felfrissítheted a szoba légterét. 

A nyári pörgés után itt az ideje, hogy végre igazán kipihend magadForrás: Thinkstock