Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem feltétlenül íztelen egyben! Sőt, a gulyás levest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárcabarát ételekről szól!

 

Hozzávalók:

Pác:

  • 60 dkg sertéstarja
  • 2 dkg pirospaprika
  • 1 mokkás kanál frissen őrőlt bors,
  • 4 gerezd reszelt fokhagyma
  • 1 mokkás kanál só
  • 1 teáskanál mustár
  • egy evőkanál olaj

Káposztasaláta:

  • 50 dkg fejes káposzta
  • 15 dkg sárga répa
  • 20 dkg zukkíni
  • 10 dkg póré, új, vagy csemege hagyma
  • 2 ek alma ecet

Sült zöldség:

  • 50 dkg zeller
  • 5 dl étolaj a sütéshez
Tarjaszeletek egészséges körettelForrás: LifeTv

 

Elkészítése:

Pác:

Az alapanyagokat összekeverem, majd bekenem vele a hússzeletek mindkét oldalát. Serpenyőben, kevés étolajban megsütöm.

Káposztasaláta:

A vékonyra szeletelt fejes káposztát, a julienne formára vágott sárgarépát illetve cukkinit, és a vékony szeletre vágott póréhagymát egy keverőtálba teszem. Megsózom, és öntök rá egy kevés almaecetet.
Összekeverem, majd a kezemmel összetöröm, „összegyúrom" a zöldségeket.

Sült zöldség a sült krumpli helyett:

A megtisztított zellergumót vékony szeletekre vágom. Forró étolajban ropogósra sütöm. Másik lehetőség, hogy a vékony szeletekre vágott zellert sütőpapírra teszem, és a sütőben ropogósra sütöm. Bármilyen gyökérzöldség elkészíthető így.

Nézd meg a teljes részt itt: