Bombera Krisztina: "Az udvarlásnak és erőszaknak semmi köze egymáshoz"

Fotó: Marton Szilvia -
metoo Bombera Krisztina szexuális zaklatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bombera Krisztina reagált Hont András cikkére a Facebook-oldalán. A műsorvezető pontokba szedve ment végig a szexuális zaklatásokról szóló íráson.

"Fájdalommal és megdöbbenve kérem ki magamnak minden jóérzésű ember nevében Hont Andrásnak, a HVG munkatársának cikkét a nőket érő zaklatásról és nemi erőszakról - konkrétabban Sárosdi Lilla esetéről" - kezdte posztjában Bombera Krisztina. A műsorvezető kitér arra, hogy nem szabad elválasztani a kisebb zaklatások, bókok és nyomulások halmazát a szexragadozók cselekedeteitől.

- írja Bombera, majd válaszolt Hont azon felvetésére, hogy "vajon egy felnőtt nő miért nem mérlegeli, hogy egy idősebb úr miért viszi kocsikázni." A műsorvezető szerint, semmi köze egy kocsiba beszállásnak, az erőszakba való beleegyezéshez, a szexuális felkínálkozáshoz, olyan emberek esetében sem, akik először ülnek együtt egy kocsiban. Ráutaló magatartásként sem értelmezhető a kocsiba beszállás.

Bombera Krisztia teljes posztját itt olvashatod

Hont András is reagált az írásra:

"Krisztina megenged nekem, hogy én meg a te írásodat minősítsem úgy, hogy fájdalommal és megdöbbenve olvasom? Szerintem ugyanis olyasmikkel vitatkozol, amelyek vagy nem állítottam vagy nem úgy. Amiben kétségkívül objetktíven eltér az álláspontunk, az a hatalommal való visszaélés. Szerintem nincs ilyen, nincs függő helyzet, még nem is színinövendék az illető. Annyira utálom, hogy ilyenkor kell betoldani azt, hogy de attól még borzasztó, elfogadhatatlan, nincs rá mentség stb. Ez így is van, csak léteznek olyan esetek, amikor erőszak is van, meg kényszerítés is. És azok súlyosabban ítéltetnek meg.

Ahogy írod: "mindent a maga súlya szerinti megítéléssel, természetesen." Hogyan tudsz a maga súlya szerint megítélni, ha nem választod el őket egymástól?

Fordítsuk már meg: azt állítod, hogy azoknak a fájdalma, akiket megerőszakolnak, évekre alávetett helyzetbe kényszerítenek ugyanolyan, mint akiknek beszólnak? Szerintem ez realtivizálja el az erőszakot."

Kvíz - Mennyit tud Ördög Nóráról?http://www.life.hu/sztarok/20170723-mennyit-tudsz-ordog-norarol.htmlMennyire ismered Ördög Nórát? Tudod, hogy mikor igazolt a TV2-höz? És minden műsorára emlékszel még? Kvízünkben letesztelheted a tudásodat!TV + Sztárok--Gal Gadot szerint elfogadhatatlan, ami Hollywoodban történikhttp://www.life.hu/sztarok/20171014-gal-gadot-is-kiall-a-szexualis-zaklatas-aldozatai-mellett.htmlA Wonder Woman filmből ismert színésznő, Gal Gadot is megszólalt Harvey Weinstein, napokban kirobbant szexbotrányáról. TV + Sztárok--Titkos szexszerződést kínált a műsorvezetőnek Harvey Weinsteinhttp://www.life.hu/sztarok/20171013-titkos-szexszerzodest-kinalt-az-europai-hiressegnek-harvey-weinstein.htmlMyleene Klass angol énekesnő és műsorvezető. Évekkel ezelőtt a Cannes-i Filmfesztiválon dolgozott, amikor Harvey Weinstein ebédelni hívta. Ám ebéd közben a producer nem a levesről kezdett csevegni... TV + Sztárok--Kate Beckinsale-t is megkörnyékezte Harvey Weinsteinhttp://www.life.hu/sztarok/20171013-kate-beckinsale-t-is-megkornyekezte-a-perverz-harvey-weinstein.htmlKate Beckinsale az Instagramon beszélt arról az alkalomról, amikor szexuális zaklatással vádolt Harvey Weinstein megpróbálta az ágyába csalni. Beckinsale 17 éves volt, amikor az eset történt! TV + SztárokHázas pasival kavart Alexandra Burkehttp://www.life.hu/sztarok/20171008-hazas-pasit-szeretett-alexandra-burke.htmlÉrdekes, hogy Alexandra Burke a "rossz fiúkról" énekel dalában, miközben ő sem éppen egy angyal. Ezeket a pletykákat hallottad már róla? TV + SztárokOrigoMennyit tudsz Palvin Barbaráról? Kvízhttp://www.life.hu/sztarok/20170925-kviz-palvin-barbara-legnagyobb-rajongoinak.htmlOktóber 8-án ünnepli 24. születésnapját Palvin Barbara. Ideje tehát, hogy egy kvízzel ünnepeljük a magyarok egyik leghíresebb modelljét. Te mennyit tudsz Barbiról? Tedd magad próbára! TV + SztárokOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.