Bombera Krisztina reagált Hont András cikkére a Facebook-oldalán. A műsorvezető pontokba szedve ment végig a szexuális zaklatásokról szóló íráson.

"Fájdalommal és megdöbbenve kérem ki magamnak minden jóérzésű ember nevében Hont Andrásnak, a HVG munkatársának cikkét a nőket érő zaklatásról és nemi erőszakról - konkrétabban Sárosdi Lilla esetéről" - kezdte posztjában Bombera Krisztina. A műsorvezető kitér arra, hogy nem szabad elválasztani a kisebb zaklatások, bókok és nyomulások halmazát a szexragadozók cselekedeteitől.

Ezek azonos tőről fakadnak, foglalkozni kell mindegyik esettel, feltárni, beszélni róla, nem hagyni következmény nélkül egyiket sem. Mindent a maga súlya szerinti megítéléssel, természetesen.

 - írja Bombera, majd válaszolt Hont azon felvetésére, hogy "vajon egy felnőtt nő miért nem mérlegeli, hogy egy idősebb úr miért viszi kocsikázni." A műsorvezető szerint, semmi köze egy kocsiba beszállásnak, az erőszakba való beleegyezéshez, a szexuális felkínálkozáshoz, olyan emberek esetében sem, akik először ülnek együtt egy kocsiban. Ráutaló magatartásként sem értelmezhető a kocsiba beszállás.

Bombera Krisztia teljes posztját itt olvashatod

Hont András is reagált az írásra:

"Krisztina megenged nekem, hogy én meg a te írásodat minősítsem úgy, hogy fájdalommal és megdöbbenve olvasom? Szerintem ugyanis olyasmikkel vitatkozol, amelyek vagy nem állítottam vagy nem úgy. Amiben kétségkívül objetktíven eltér az álláspontunk, az a hatalommal való visszaélés. Szerintem nincs ilyen, nincs függő helyzet, még nem is színinövendék az illető. Annyira utálom, hogy ilyenkor kell betoldani azt, hogy de attól még borzasztó, elfogadhatatlan, nincs rá mentség stb. Ez így is van, csak léteznek olyan esetek, amikor erőszak is van, meg kényszerítés is. És azok súlyosabban ítéltetnek meg.

Ahogy írod: "mindent a maga súlya szerinti megítéléssel, természetesen." Hogyan tudsz a maga súlya szerint megítélni, ha nem választod el őket egymástól?

Fordítsuk már meg: azt állítod, hogy azoknak a fájdalma, akiket megerőszakolnak, évekre alávetett helyzetbe kényszerítenek ugyanolyan, mint akiknek beszólnak? Szerintem ez realtivizálja el az erőszakot."