Azt hiszed, még rengeteg időd van a karácsonyi készülődésre? Az ünnepi ételek és ajándékok mellett az otthonod díszítése is előtted áll. Jobb, ha már most végiggondolod, milyen stílusú és hangulatú karácsonyt is szeretnél idén. Bár ez az ünnep melegséggel tölti meg a szívünket, lehet hidegen és fémesen ünnepelni. Mutatjuk, mi kell hozzá!

 Minimalista karácsony    

Szeretünk mindenféle stílust bezsúfolni az ünnepi hangulat megteremtése érdekében. A gyerekek készítette díszek, a nagymamától örökölt angyalkák, a legújabb DIY-s módi inspirálta ötletek és a trendi díszek egyébiránt teljesen megférnek egymás mellett, hiszen mindhez kötődünk valamilyen formán.

A gyerekek készítette díszek, a nagymamától örökölt angyalkák, a legújabb DIY-s módi inspirálta ötletek és a trendi díszek teljesen megférnek egymás mellettForrás: Pressloft

Ám mi lenne, ha idén kipróbálnád "a kevesebb néha több" elvét? A karácsonyfán lehetne például pár elszórt, egyszínű, nem domináns dísz, az asztalon csupán egy kevés részlettel megáldott kompozíció. Nem a sok csillogás hozza meg feltétlenül azt a bensőséges hangulatot, amire ilyenkor vágyunk.

1. Dísz IKEA 1490 Ft, 2. Csúcsdísz IKEA 995 Ft, 3. Girland Butlers 2490 Ft, 4. Hagyományos dísz Butlers 990 Ft, 5. Dísz Butlers 990 Ft, 6. Dísz Praktiker 589 Ft, 7. Dísz 14 darabos Mindenkiáruháza 5290 Ft, 8. Dísz 60 darabos OBI 3490 FtForrás: Life.hu

A rideg hangulat előnyben  

Az ezüst, a fém, a kék, szürke és fehér ilyenkor kifejezetten jólesik a szemnek. Rengetegféle kellék közül választhatunk, a boltok tárháza kimeríthetetlen e tekintetben is. Az erős színek impluzivitása gyakran okoz felesleges stresszt az ünnepi készülődés közben. Idézd meg a hófödte nyugalmat, a csendesebb hangulatot.

Az erős színek impluzivitása gyakran okoz felesleges stresszt az ünnepi készülődés közben, idézd meg inkább a hófödte nyugalmat, a csendesebb hangulatotForrás: Pressloft

Ezt könnyen elérheted elszórt, nagyobb lakásdíszekkel, a fa hideg színekbe öltöztetésével, az otthonban ritkásan megjelenő erőteljesebb mély színekkel, mint a sötét és mély bordó vagy kék.

A fényekkel való játék - mely esetünkben csak és kizárólag fehér égőket jelenthet – szintén egyfajta klasszikus, mégis elegáns hatást kelthet.

1. Mikulás IKEA 2490 Ft, 2. Függődísz IKEA 1990 Ft, 3. Függődísz IKEA 1990 Ft, 4. Függődísz IKEA 1990 Ft 5. LED-es dekoráció IKEA 2990 Ft, 6. LED-es rénszarvas OBI 14 990 Ft, 7. Dekor ág Butlers 1490 Ft, 8. Díszpárnahuzat Jysk 1000 FtForrás: Life.hu

Rúgd fel a klasszikus karácsonyi színek kompozícióját, és lépj idén egy merészet!