Sokszor valami nagyobb terv érdekében felvásárolják a környező házakat, hogy autópálya, bérházak, vagy épp irodaépületek kerülhessenek a helyükre. De vannak olyan tulajdonosok, akik bizony keresztülhúzták a befektetők terveit. Ezekből szemezgettünk.

1. Ennek a háznak a tulajdonosa nem állt kötélnek, még akkor sem, amikor 1 millió dollárt ajánlottak az ingatlanért. Ez a ház inspirálta a „Fel!" című animációs film alkotóit.

Edith Macefield nem állt kötélnek, még akkor sem, amikor 1 millió dollárt ajánlottak az ingatlanértForrás: Wikipédia

2. Vera Coctail az első eladó ajánlatára hajlott volna. Helyébe egy kaszinót akartak építeni. Később azonban változott az eladó személye, és neki már nem akarta eladni, így körbeépítették a kis házat.

Vera Coctail végül nem volt hajlandó eladni otthonát; körbeépítettékForrás: Wikipédia

3. Egy melbournei modern társasház, mely egy régi stílusú otthont vesz közre. Tulajdonosa hajthatatlan volt az ingatlan eladása tekintetében.

Egy melbournei modern társasház, mely egy régi stílusú otthont vesz közreForrás: reddit.com
TIKKU, avagy a kedvedre összeállítható mikroház
Egy finn vállalat Helsinkiben azt akarja, hogy a várostervezők újragondolják a lakóépületeket. Terveztek egy mikro-apartmant, mely lényegében bárhol felállítható, valamint igen kis helyigénnyel bír. Ez lenne a jövő? Abszolút elképzelhető.

4. Egy karcsú, gótikus stílust idéző ház, mely két robosztus épület között áll. Igen, a tulaj itt sem akarta eladni otthonát.

Egy karcsú, gótikus stílust idéző ház, mely két robosztus épület között állForrás: ephemeralnewyork.com

5. Randal Acker nem volt hajlandó eladni a kis viktoriánus házát, így körbeépítették.

Randal Acker nem volt hajlandó eladni a kis viktoriánus házát, így körbeépítettékForrás: Wikipédia

6. Kínában bizony nincs lehetetlen. Guangzhouban három család is nemet mondott otthonuk eladására, mivel kevesellték a felajánlott összeget. A várostervezőknek így körgyűrűt kellett építtetniük ahhoz, hogy a tervezett autóutak zavartalanul fogadhassák a forgalmat.

Guangzhouban a makacs tulajdonosok miatt a várostervezőknek körgyűrűt kellett építtetniükForrás: AFP