Nem adta el az otthonát, beépítették a társasházba - Őrült ingatlansorsok

Forrás: AFP -
építkezés ház ingatlan otthon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokszor valami nagyobb terv érdekében felvásárolják a környező házakat, hogy autópálya, bérházak, vagy épp irodaépületek kerülhessenek a helyükre. De vannak olyan tulajdonosok, akik bizony keresztülhúzták a befektetők terveit. Ezekből szemezgettünk.

1. Ennek a háznak a tulajdonosa nem állt kötélnek, még akkor sem, amikor 1 millió dollárt ajánlottak az ingatlanért. Ez a ház inspirálta a „Fel!" című animációs film alkotóit.

Edith Macefield nem állt kötélnek, még akkor sem, amikor 1 millió dollárt ajánlottak az ingatlanért Forrás: Wikipédia

2. Vera Coctail az első eladó ajánlatára hajlott volna. Helyébe egy kaszinót akartak építeni. Később azonban változott az eladó személye, és neki már nem akarta eladni, így körbeépítették a kis házat.

Vera Coctail végül nem volt hajlandó eladni otthonát; körbeépítették Forrás: Wikipédia

3. Egy melbournei modern társasház, mely egy régi stílusú otthont vesz közre. Tulajdonosa hajthatatlan volt az ingatlan eladása tekintetében.

Egy melbournei modern társasház, mely egy régi stílusú otthont vesz közre Forrás: reddit.com

TIKKU, avagy a kedvedre összeállítható mikroház

Egy finn vállalat Helsinkiben azt akarja, hogy a várostervezők újragondolják a lakóépületeket. Terveztek egy mikro-apartmant, mely lényegében bárhol felállítható, valamint igen kis helyigénnyel bír. Ez lenne a jövő? Abszolút elképzelhető.

4. Egy karcsú, gótikus stílust idéző ház, mely két robosztus épület között áll. Igen, a tulaj itt sem akarta eladni otthonát.

Egy karcsú, gótikus stílust idéző ház, mely két robosztus épület között áll Forrás: ephemeralnewyork.com

5. Randal Acker nem volt hajlandó eladni a kis viktoriánus házát, így körbeépítették.

Randal Acker nem volt hajlandó eladni a kis viktoriánus házát, így körbeépítették Forrás: Wikipédia

6. Kínában bizony nincs lehetetlen. Guangzhouban három család is nemet mondott otthonuk eladására, mivel kevesellték a felajánlott összeget. A várostervezőknek így körgyűrűt kellett építtetniük ahhoz, hogy a tervezett autóutak zavartalanul fogadhassák a forgalmat.

Guangzhouban a makacs tulajdonosok miatt a várostervezőknek körgyűrűt kellett építtetniük Forrás: AFP
Álomotthonok - Egy klasszikus berendezésű budai lakáshttp://www.life.hu/otthon/20171118-alomotthonok-egy-klasszikus-berendezesu-budai-lakas-szabo-ildiko-lakberendezo.htmlA külföldi álomotthonok mellett kellő figyelmet fordítunk a hazai gyöngyszemekre is. Most egy olyan csodás, budai lakást mutat be Szabó Ildikó lakberendező, amely a mostanában kissé mellőzött klasszikus stílust képviseli, némi csavarral. Ildikó sokoldalúságát mutatja, hogy épp olyan kreatív egy modern garzon berendezésekor, mint egy ilyen elegáns és gazdag részletekkel bíró dizájn esetén. Otthon--Rémisztő szellemvárosok és elhagyott épületek – 3. részhttp://www.life.hu/otthon/20171116-remiszto-szellemvarosok-es-elhagyott-epuletek-kina-usa.htmlAz elhagyott gyárépületek és hoteleknél kevesebb rémisztő dolgot tudunk elképzelni. Talán a víz alatti városban való barangolás felvehetné velük a versenyt, búvárruhában és elemlámpával. Korábban már írtunk félelmetes helyekről, most következzen a sorozat harmadik része. Otthon--Belépni tilos! - Helyek, ahová az életben nem fogsz eljutni http://www.life.hu/otthon/20171114-belepni-tilos-helyek-ahova-az-eletben-nem-fogsz-eljutni-coca-cola-oroszorszag-hegy.htmlAz ember felfedezte csodálatos bolygónk szinte minden sarkát, de vannak helyek, melyekre „halandó" sosem juthat el. Ezek közül szemezgetünk most. Jól nézd meg a képeket, mert közelebb úgysem fogsz hozzájuk kerülni! Otthon--Laknál olyan házban, ahol minden legóból van? - Most ingyen kipróbálhatod!http://www.life.hu/otthon/20171107-laknal-lego-hazban-nyeremenyjatek-daniai-lego-house.htmlA legó megunhatatlan, időtálló és korosztálytól függetlenül mindenki imádja. Ki ne szeretne hát nyerni egy éjszakát a legújabb Lego House-ba? A dániai Billundban található csodálatos ház, már kívülről is lenyűgöző, hát még a belső terei. Elég, ha szabadjára engeded a fantáziádat, és máris a tiéd lehet egy ingyen éjszaka 4 fő részére. Otthon--A világ legdrágább lakosztálya - Közel 10 évnyi fizetés egy éjszakáérthttp://www.life.hu/otthon/20171102-a-vilag-legdragabb-szallodai-lakosztalya-genf-hotel-president-wilson.htmlAzt gondolod, hogy jártál már luxusszállodában? Ne hidd! Hogy mi a fényűzés, azt most itt tudhatod meg! Buja és őrült élményre invitálunk, melyért csupán 80 000 dollárt kell fizetned éjszakánként. Otthon--Ez a különbség a modern és a kortárs lakásdesign közötthttp://www.life.hu/otthon/20171031-kulonbseg-a-modern-es-a-kortars-design-kozott-lakas-lakberendezesi-stilusok.htmlSokan úgy hiszik, hogy lényegében egymás szinonimái, de hidd el, ez nem így van. Ha nem vagy szakértő, elsőre gyakran nem látható a két stílus közötti különbség, bár igaz, hogy az eltérések nem mindig élesek és jócskán akadnak átfedések is. Itt megtalálsz mindent, ami e két stílusra jellemző, és amiben eltérnek egymástól. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.