Advent vasárnapjain, bemutatunk 1-1- híres épületet, vagy épp csodaszép házat, melyek karácsonyi dekorációi mesébe illőek és utánozhatatlanok. A brit királyi család az elmúlt napokban Harry herceg és Meghan Markle eljegyzése kapcsán szerepelt a sajtóban, de tartogatnak ők más csodát is az alattvalóik és a világ számára. A karácsonyt megelőző időszak első fontos napján, az angliai Windsor kastély lélegzetelállító dekorációit hoztuk el.

Bár II. Erzsébet királynő a karácsonyt Sandringhamban tölti, a hivatalos rezidenciáját minden évben meseszép és igen fényűző karácsonyi dekorációval díszítik fel.

Karácsonyi díszbe öltözött a Windsor kastélyForrás: Getty Images

Idén még látványosabb pompában lehet része annak, aki 2018. január 5-ig ellátogat a Windsor kastélyba, mivel idén ünnepli, a 1992 novemberében pusztító tűz utáni helyreállításának 20. évfordulóját.

Forrás: Getty Images

A dekoráció megálmodása során a tűzeset pusztítását is figyelembe vették. Így azokat a helyiségeket, melyek a leginkább érintettek voltak, jobban kiemelkednek díszítettség tekintetében a többitől.

Forrás: Getty Images

A hatalmas étkezőt például - mely nagyban megrongálódott a tűzben -, csillogó arany díszekkel díszítették, beleértve az aranyozott borostyán futókat, melyeket ezüstözött levelekkel és bogyókkal tettek látványosabbá.

Forrás: Getty Images

Az elmaradhatatlan karácsonyfa

Minden évben egy hatalmas Nordmann-fenyőt állítanak fel a Szent György teremben. Idén tetőtől talpig aranyban pompázik, olyan díszekkel, mint a miniatűr királyi koronák, fenyőtobozok és csillogó tündérfények.

A vár környékén koszorúkat és lámpásokat helyeztek el.

Programok

A normál látogatáson kívül, a Windsor kastélyban úgynevezett Exclusive Evening Tourson is részt lehet venni, mely során egy igazán különleges kastélyélményt kapnak a látogatók egy idegenvezető és egy pohár pezsgő kíséretével.

Forrás: Getty Images

Decemberben, minden szombaton kézműves és különböző művészeti foglalkozásokkal várják a gyerekeket, akik így egy átfogó karácsonyi hangulattal gazdagodhatnak.