A ragasztópisztollyal nem csupán két dolog szoros barátságát tudod elérni. Bizony csodás karácsonyi dekorációt is készíthetsz vele – még az adventi koszorúról sem maradtál le. Egy szett megvétele nem kerül sokba, főként ha azt vesszük, hogy mennyi mindenre használhatod, mennyi csodaszép dolgot tudsz a segítségével alkotni.

 

 Hópelyhek az ablakon    

Nem kell hozzá más, csak egy sablon, a tetejére zsírpapír, és némi kézügyesség. Megrajzolod a minta alapján a hópelyheket, majd megvárod, míg kihűl. Ezután egyszerűen le tudod húzni őket a zsírpapírról, és már mehetnek is fel az ablakra.

Erre a célra kiválóan alkalmasak a színes, csillámporos ragasztók, melyeket hobbiboltokban tudsz beszerezni. Természetesen akár hóembert, angyalkát, lényegében bármit meg tudsz így rajzolni.

1. Ragasztópisztoly betét színes - Media Markt 1889 Ft, 2. Virágos ragasztópisztoly 40W - Szerszám világ 2455 Ft, 3. Csillámos ragasztópisztoly-betét - Krepapír 1210 Ft, 4. Kicsi ragasztópisztoly 10W Praktiker 990 Ft, 5. Ragasztópisztoly 10-30W - Steck Hungaria ár nem ismertForrás: Life.hu

Karácsonyfadíszek  

Hasonló módon a már régi karácsonyfadíszeket is kidekorálhatod. Csak rajzolj valamilyen mintát egy gömbdíszre, és kész is. Sőt, ha a ragasztós felületbe belenyomsz egy madzagot, akár saját és abszolút egyedi díszt is készíthetsz a fára.

Meseszép karácsonyi dekoráció - Ragasztópisztoly és csillámporForrás: ilovetocreateblog.blogspot.com, welivedhappilyeverafter.com, bystephanielynn.com, magiamia.blogspot.com

Nem baj, ha csak színtelen ragasztód van otthon. Amikor megszáradt a mű, egyszerűen csak fesd be körömlakkal, vagy forgasd meg csillámporban.