Az ausztrál természetvédőt és természetfilmest, Steve Irwin vad lelke a fiában, Robertben él tovább. A fiú nem rég ünnepelte tizennegyedik születésnapját, és mára már bátran kijelenthetjük, hogy apjához hasonlóan, ő is a természet szerelmese.

Steve IrwinForrás: Getty Images
Steve Irwin

A híres természettudós a nálunk is vetített Krokodilvadász című műsorával vált világhírűvé. Szenvedélyesen imádta a természetet és az állatokat. Ausztráliában még egy állatkertet is fenntartott feleségével, Raines-szel. Két gyermekük született, Bindi Sue Irwin és Robert Clarence Irwin. Hosszú és termékeny pályafutásának, egy váratlan baleset vetett véget. 2006. szeptember 4-én egy tüskés rája támadta meg a tapasztalt férfit. Szíven szúrta, melybe belehalt.

Az apád nagyon büszke lenne arra a ragyogó fiatalemberre, akivé váltál. Szeretlek, Robert - írta anyja a Twitteren.

Egy régi kép az Irwin családrólForrás: Instagram/robertirwinphotography

Nővére, Bindi is üzent a fiúnak születésnapján:

Te vagy a legjobb testvér és barát. Annyira szerencsés vagyok, hogy a testvéred lehetek.  

Robert születése óta a természet bűvöletében él. Nagy port kavart, amikor apja krokodilokat etetett, miközben másik kezében csecsemő fiát tartotta.

Robert Irwin már egészen kicsi korától csodálhatta testközelből a vadon élő és igen veszélyes állatokatForrás: Instagram/robertirwinphotography

Robert jelenleg családjával együtt utazgat, és megörökíti az állatvilág szépségét. A tehetséges 14 éves fiú folyamatosan megosztja a szebbnél szebb képeit a közösségi médiában. Instagram oldalát több mint 360 ezren követik.

A halhatatlanság illúziójában - Az adrenalinfüggés veszélyes betegség
A függőségek, legyen az bármilyen típusú, mindenféleképpen valamilyen szélsőséges igényre, megnyilvánulásra utal, emiatt betegségként tartjuk számon. Olvass tovább!

De nem csupán képeit, nézeteit is szívesen megosztja követőivel. Bár apját egy vadállat ölte meg, ő mégse gyűlölte meg a természetet, sőt. Éppúgy imádja, mint az apja, és, ha lehet, még nagyobb alázatta tekint rá. Erre bátorítja az ausztrál fiatalokat is; kerüljenek közelebb a körülöttük lévő gyönyörű vadonhoz.

The moment when the giraffe steals the carrot you were eating! #australiazoo

Robert Irwin (@robertirwinphotography) által megosztott bejegyzés,

A képeit nézegetve, szinte el sem hisszük, hogy még csak most múlt 14 éves, sőt. Robert Irwin díjnyertes természetfotós.

Fotó: Robert Irwin