A vegetáriánus és a vegán életmódnak manapság több százezer lelkes követőtábora van. A kettő közötti különbség az, hogy a vegetáriánus nem eszik húst, de fogyaszt tejterméket és tojást, a vegán azonban semmilyen állati eredetű ételt nem vesz magához. Egyre több hollywoodi színész is a vegetarianizmus mellett teszi le a voksát és kerüli az állati eredetű termékeket. Összeállításunkból most megtudhatod, hogy kik a legismertebb és legsármosabb vegetáriánus és vegán színészek.

Milo Ventimiglia

A Szívek szállodája és a Rólunk szól című sorozat dögös sztárja Milo Ventimiglia csúcsformában van. Az egészség mindig is fontos része volt életének, a színész nem iszik alkoholt és nem is dohányzik. A gyerekkora óta vegetáriánus sztár joggal pályázhatna az ügyeletes félisten szerepére is. Milo tökéletes idomait megcsodálhatod a Rólunk szól című sorozatban.

A színész életében az egészségnek mindig is fontos szerepe volt, nem iszik alkoholt és nem is dohányzikForrás: Getty Images, Instagram/Milo Ventimiglia

Richard Gere

A Golden-Globe díjas színész és producer Richard Gere is a vegetáriánus sztárok táborát erősíti, ami vallási elkötelezettségét ismerve nem meglepő. A buddhista sztár azonban sohasem étkezési szokásai miatt volt a címlapon, sokkal inkább munkája és magánélete keltették fel a figyelmet. A 67 éves színész ma már kevés szerepet kap az álomgyárban (rossz nyelvek szerint ennek politikai okai vannak), de 33 évnél fiatalabb kedvese miatt még gyakran kerül a címlapokra.

Richard Gere buddhista, így nem meglepő, hogy a színész vegetáriánus életmódot folytatForrás: Getty Images

Joaquin Phoenix

Joaquin Phoenix elkötelezett állatvédő és hároméves kora óta vegetáriánus. Az állatok jogaiért küzdő színész személyes példáján keresztül szeretne utat mutatni, ezért még a forgatások kedvéért sem hajlandó állati bőrből készült jelmezekbe bújni.

Joaquin Phoenix elkötelezett állatvédő és hároméves kora óta vegetáriánusForrás: Youtube

Jared Leto

Az Oscar-díjas Jared Leto már gyerekkora óta vegetáriánus, sőt pár éve már a vegán életmód lelkes követője. A 45 éves sztár az elmúlt években a legszexibb hölgyekkel vette körül magát, ennek ellenére úgy néz ki, még nem találta meg az igazit. Jared nagy örömünkre, így a munkába veti magát, jelenleg új albumán dolgozik.

Jared Leto gyerekkora óta vegetáriánus, pár éve pedig semmilyen állati eredetű ételt nem eszikForrás: Instagram/jaredleto