Buckingham-palota palota II. Erzsébet brit királynő brit királyi család Windsori kastély kastély
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy igazi uralkodó nem csupán egy vagy két kastéllyal rendelkezik. Nincs ezzel másként az angol királynő, II. Erzsébet sem. Többet közülük csak pár alkalommal használ egy évben, de talán pont ez adja azt a fajta romantikájukat, mellyel még magasztosabbá válnak az alattvalók szemében.

1. A központ: Buckingham-palota

A Westminsterben található palota uralkodói múltja egészen 1837-ig nyúlik vissza. Összesen 775 szobával rendelkezik, melyekből 188 személyzeti szoba, 92 iroda és 78 fürdőszoba. Ez a lélegzetelállító történelemmel és szépséggel bíró épület bizonyos időszakokban látogatható, de csupán egy kis része.

A Buckingham-palota Forrás: Dreamstime

2. Az ország háza: Windsor kastély

A királynő először a testvérével, Margarettel költözött ide a második világháború alatt, biztonsági okokból. Ma ez a királynő hétvégi rezidenciája. A Buckingham-palotához hasonlóan Windsor is II. Erzsébet királyné otthona. 13 hektáros birtokával és 1000 szobájával ez a világ legnagyobb lakott kastélya.

A Windsor kastély Forrás: Shutterstock

3. A skót rezidencia: Holyrood-palota

A királynő, jellemzően a nyár első hetében tett skóciai látogatásai alatt használja az edinburghi palotát. Ez a legrégebbi épület a felsoroltak közül: eredetileg 1128-ban építették, és hosszú ideig kolostorként működött.

A Holyrood-palota Forrás: Shutterstock

4. A nyári otthon: Balmoral kastély

A Skóciában, Ballaterben található kastély a királynő magánbirtoka és egyben kedvenc „elvonulási" helye is. Minden nyár végét itt tölt.

A Balmoral kastély Forrás: Shutterstock

5. Az ír rezidencia: Hillsborough kastély

A Holyrood palotához hasonlóan, a királynő Hillsboroughban él Észak-Írországban tett látogatásai során. A skót palotával ellentétben azonban, ezt nem egyedül birtokolja, mivel ez Észak-Írország államtitkárának hivatalos rezidenciája is. Az 1770-es években épült és 100 hektáros buja zöld kert veszi körül.

A Hillsborough kastély Forrás: discovernorthernireland.com

6. A nyaraló: Sandringham birtok

II. Erzsébet számára ez egy igen kedves hely, nem csupán „vakációzni" jár ide, de gyakran tölti itt a királyi család az ünnepeket is.

A Sandringham birtok Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.