Egy régi házat akartak lebontani, hogy helyére egy modernkori épületet emelhessenek, ám a pincében rejtélyes és egyben félelmetes felfedezést tettek a munkások.

Londonban, még 1960-ban lebontottak egy kisebb városrészt, hogy helyére új lakóépületeket húzzanak fel. Egy régóta elhagyatottan álló, egykor Thomas Theodore Merrylin tulajdonában lévő kastély bontásakor azonban furcsa dologra bukkantak. Az alagsorban több ezer apró fadobozt találtak. Kinyitva pedig a munkások furcsa, mitikus teremtményekre leltek.

Forrás: alexcf.com

A rejtélyes tudós

Thomas Theodore Merrylin 1782-ben született Hellingshire-ben, Észak-Angliában. Gazdag arisztokrata családban nőtt fel. Anyját sosem ismerte, mivel belehalt a szülésbe, apjával azonban nagyon szoros volt a kapcsolata. Edward Merrylin egyébként biológus volt, és fiával már egészen kicsi korában megszeretette ezt a tudományt. A fiatal Thomas introvertált személyiségéhez remekül passzolt a hobbija, majd később a hivatása is. Életének nagy részében elzárkózott az emberek elől, és egyedül utazgatott, hogy minél több új, addig még felfedezetlen bizarr fajt gyűjtsön össze.

Thomas Theodore MerrylinForrás: merrylinmuseum.com

Bár a társadalmi életből, a hagyományos értelemben nem szerette kivenni részét, figyelemre méltó, hogy néhány tudományos feladatot ellátva olyan kiváló matematikusokkal és biológussal kötött barátságot, akiket elbűvölt a peremfizikai és a kémiai ismerete. Arra is bátorították, hogy kiadja az időutazáshoz kapcsolódó elméleteit. Thomas nem csupán zoológiai munkásságával „lógott ki" a sorból. 80 éves korában is úgy nézett ki, mint aki alig érte el a negyvenet.

Amikor már elég nagyra duzzadt a gyűjteménye, be is mutatta. Sokan kételkedve fogadták és csalással vádolták. Ez idővel egyfajta hadjárattá fajult, melyet Thomas képtelen volt elviselni, így ismét visszabújt a csigaházába. Neve és személye olyannyira a homályba veszett, hogy hosszú ideig halottnak hitték.

1942-ben egy épületet adományozott egy londoni árvaháznak, azzal a feltétellel, hogy az alagsort soha nem bolygathatják meg. Szinte mindenki úgy vélte, hogy az adományozó valójában nem Thomas Theodore Merrylin volt – bár az átadáskor egy fotó is készült róla -, csupán egy 50 év körüli rokona, hiszen a híres és hírhedt zoológus ekkor már 160 éves lett volna. Ezután soha többé senki sem hallott se Thomasról, se a feltételezett rokonáról.

1942-ben egy épületet adományozott egy londoni árvaháznak, azzal a feltétellel, hogy az alagsort soha nem bolygathatják megForrás: merrylinmuseum.com

A ládák mellett feljegyzéseket és naplókat is találtak, melyekben a tudós olyan ezoterikus ideológiákat és kvantummechanikai elméleteket említ, amelyek a megírásuk idején még távolról sem voltak megalapozva. Az őt körülvevő rejtélyt tovább erősítette, hogy naplójában említést tesz egy Alabast nevű műtárgyról, melynek állítása szerint szokatlanul hosszú életét köszönhette.

Az alagsorban talált teremtmények valódiságát bizonyítandó, Thomas létrehozott egy elméletet.

A Homo Sapien családja mellett kialakult több másik emberszabású faj is – mint az ismert neandervölgyi ember-, melyek közül két csoport, a Homo Lupus és a Homo Vampyrus is fent tudott maradni. Ez a két faj később egy vírussal találkozott, mely nem ölte meg a hordozót, inkább szimbiózisban élt vele. Genetikai szinten változtatta meg az egyedeket, létrehozva a következő 150 000 év alatt számos új alfajt. A vírus különböző változásokat idézett elő, a fehérje és a vas szervezetben lévő szintjétől függően – mivel állítólag ezzel „táplálkozott". A Homo Sapienshez hasonlóan, a jégkorszak alatt ők is vadásztak, és étrendjük túlnyomó részét a hús tette ki. Az immár megváltozott Homo Lupus nomád volt, egy ideig Mezopotámia területén élt, és közvetlenül felelős a mezőgazdaság létrejöttéért, míg a szintén nagy változásokon keresztülment Homo Vampyrus keleti irányban Mongólia magasságában telepedett le, ahol a földalatti élethez alkalmazkodott.

Forrás: alexcf.com

Mindkét faj gyorsan fejlődött, meghaladva az embereket, mégis látszólagos titokban. A Homo Lupust a Közel-Keleten letelepedő emberek üldözték és irtották, így északabbra vonultak. A Homo Vampyrus az Altaj röghegységben virágzott, és a legsikeresebb civilizáció lett a földön.  

Merrylin Cryptid Múzeum

A Dániában található gyűjteményben láthatunk sárkányokat, várfarkas csecsemőket, ősi vámpírnemzettségből származó műtárgyakat és egyéb misztikus lényt és dolgot. Ezek egy őrült víziójának manifesztálódásai, egy örökélettel megáldott tudós valódi felfedezései, vagy csupán egy illusztrátor, író, és szobrász, nevezetesen Alex CF fiktív történettel bíró alkotásai, remek háttértörténettel? Bármelyikben rejlik is az igazság, a gyűjtemény mindenképp izgalmas és rémisztő.

Forrás: merrylinmuseum.com