Imádunk külföldi álomotthonokat bemutatni, hiszen távoliságukban egyfajta romantika is rejlik. Ám nem feledkezünk meg a hazai mesés házakról sem. Nem csupán építészeti és belsőépítészeti remekeket hozunk hétről hétre, hanem az emberek többsége számára legelérhetőbb átalakításra, a lakberendezésre is kellő figyelmet fordítunk.

Szabó Ildikó munkái közül legutóbb egy klasszikus stílusú budai lakást láthattatok, most azonban egy ízig-vérig modern, ugyanakkor távolról sem unalmas enteriőrt mutatunk meg, a lakberendező tolmácsolásában.

Szabó Ildikó újabb munkája egy ízig-vérig modern, ugyanakkor távolról sem unalmas enteriőrForrás: lakberendezo.net

"Egy lakás és egy ház között jelentős különbség nincs belsőépítészeti tervezés szempontjából. A különbség inkább ott szokott lenni, hogy egy már meglévő épületben kell-e gondolkodni, vagy egy akkor épülőben. Hogy a megrendelő még azelőtt keres meg, hogy megépültek a falak, vagy már azután. A legszerencsésebb (és ma már kezd bevett szokás lenni), hogy az építész tervezővel egy időben keresnek lakberendezőt/belsőépítészt. Mert ekkor tudunk együtt gondolkodni azon, hogy építész szemszögből is alkalmas legyen az épület, és a belső kialakítás szempontjából is megfelelőek legyenek a terek. Ne a végén szembesüljünk azzal, hogy pont 15 centiméterrel arrébb kellett volna tenni a falat, ahhoz, hogy kényelmesen beférjen az ágy.

A színek háborúja 

A legtöbbjükhöz hasonlóan, ezt a Megrendelőmet is nagyon megkedveltem. Az ő kívánsága az volt, hogy fekete-fehér-szürke lakás legyen a végeredmény. Mivel ez egy elég hűvös színkombináció, javasoltam, hogy némi színt tegyünk még mellé. Így jelent meg egy kevés navy blue és piros, valamint viszonylag sok zöld. A nappaliba kiválasztottunk egy szürke-fekete-zöld csíkos tapétát, majd ennek zöldjéhez igazítottuk a többi zöldet is.

A megrendelő kívánsága volt a fehér.fekete-szürke színegyüttes, emellé jött még egy kevés navy blue és piros, valamint viszonylag sok zöldForrás: lakberendezo.net

 

Forrás: www.lakberendezo.net
Szabó Ildikó, lakberendező
"Lakberendezőként igyekszem ügyfeleim igényeit magas színvonalon kielégíteni, bármilyen stílusú teret is szeretnének. Természetesen nekem is vannak kedvenc stílusjegyeim, és vannak olyanok, amikben nem vagyok annyira jó, bár igyekszem ezen a téren is képezni magam. Szeretem a kihívásokat, és szeretem, ha nem mindig ugyanazt a stílust kell a lakásokba tervezni. Nagy felüdülést jelent, ha végre valaki egy klasszikus stílusú, egy kaliforniai stílusú, esetleg egy angol stílusjegyekben bővelkedő lakást szeretne.
Nagyon fontos számomra, hogy megtaláljuk egymással a hangot, némi szimpátia alakuljon ki közöttünk, hiszen gyakorlatilag „együtt élünk" ezalatt a néhány hónap alatt, amíg a tervezés folyamata zajlik. Olyan mélységekben kell beengedjenek az életükbe az ügyfeleim, hogy a bizalom elengedhetetlen."

Az egész házban végigfut az álmennyezeti rejtett világítás, mely a megrendelő kívánságára nem csak sima fehér fényt tud előállítani; RGB szalag, tehát sokféle szín kikeverhető.

Az egész házban végigfut az álmennyezeti rejtett világítás, mely a megrendelő kívánságára nem csak sima fehér fényt tud előállítaniForrás: lakberendezo.net

Ehhez a színkombinációhoz és stílushoz illeszkedő, nagyon szép magas fényű, festett fekete konyhabútor került a térbe, szintén zöld bárszékekkel.

Ebben a házban az összes bútor egyedi gyártásban készült. Egyedi üvegkorlátok kerültek mindenhova, sőt a lámpatestek egy része is egyedi gyártás."

Az összes bútor egyedi gyártás és egyedi üvegkorlátok kerültek mindenhováForrás: lakberendezo.net