Te elégedett vagy a munkáddal? Ha váltani szeretnél, érdemes alaposan utánakérdezni az olyan álláshirdetéseknek, mint a „Szeretnél kikerülni az őrjítő mókuskerékből, és a munkádat a természetben, állatok között végezni? Szeretnél átlagon felüli bért keresni, miközben szórakozol? Gyere hozzánk inszeminátornak!" , mert a végén, gyanútlanul egy állat alfelénél találod magad egy csővel.

Te fel tudnál sorolni 3 különleges, távolról sem szokványos munkát? Mi most olyanokat gyűjtöttünk össze, melyekről álmodba sem gondolnád, hogy egyáltalán léteznek. A lista után egész biztos, hogy másként fogsz tekinteni a saját munkádra!

Macska- és kutyaeledel tesztelő

Ez a munka magában foglalja az állag és az íz ellenőrzését is. Angliában például évi több milliót is kereshet egy hivatásos kisállat eledel kóstoló. A luxustápok és konzervek gyártói hasonló elvárásokat támasztanak termékeikkel szemben, mintha azok emberi fogyasztásra készülnének. Ennek oka egyszerű, vásárlóik ezt várják tőlük, hiszen ahogy a gyerekekre, a méregdrága kutyusokra sem sajnálják az emberek a pénzt.

Mark Gooley a Huds an Toke állateledel gyártó cég feje maga teszteli a kutyaeledeleketForrás: Huds and Toke

Csirkeválogató

Ő az, aki megállapítja, hogy tyúk vagy kakas az illető baromfi. Nem tűnik nehéznek, ugye? Pedig egy kezdő számára nem egyszerű a feladat. A tollak hosszúságával, adott esetben kloákavizsgálattal határozható meg, hogy a baromfi melyik nemhez tartozik. Egy jól fizetett csirkeválogatónak naponta átlagosan 1000 állatot kell, közel 100%-os pontossággal besorolnia. Ez azt jelenti, hogy kb. 3-5 másodperc jut egy csirkére.

Állatmaszturbáló

Hivatalos nevén inszeminátor. Ő az, aki kézzel, vagy egyéb erre a célra használatos eszközzel ejakulációra készteti az állatot – legyen az baromfi, sertés vagy épp szarvasmarha. OKJ-s végzettséggel azonban ennél sokkal átfogóbb ez a munka: egyfajta állatorvosi asszisztenssé válva, segít a megtermékenyítés előtt kivizsgálni az állatot, és végigkíséri a vemhességét.

Inszeminátor, azaz állatmaszturbálóForrás: AFP/Charly Triballeau

Üzenetíró

Most nem a Coelho-féle regényíróra gondolunk, bár a tartalom meglepően hasonló lehet. Bár itthon nem örvend akkora népszerűségnek, de a szerencsesütik nem csak hazájukban, de több más országban is hódítanak. A bennük lévő apró kis üzeneteket, bölcsességeket pedig valakinek meg kell írnia. Nyílván nem arról van szó, hogy az összes sütiben más és más szöveg található, de még így is rengeteg alternatívára van szükség. Bizony vannak, akik ilyen üzenetek írásával foglalkoznak, melyek aztán akár meg is változtathatják emberek életét, segíthetik döntéseiket. Elég felelősségteljes munka, és igen nagy kreativitást igényel.

Kávékóstoló

Egy igazi kávéfüggőnek is feladná a leckét ez a munka. Lényegében ülsz és megízleled a különböző termékeket, hogy a rá jellemző ízvilág és karakter felismerhető-e. Ez egyfajta ellenőrzése a termékeknek. Nem kell azonban aggódni, a borkóstolókhoz hasonlóan, ebben az esetben sem nyelik le az italokat; miután megforgatták a szájukban, kiköpik. Így, bár kávéillatban telnek napjaik, nem isznak több kávét, mint egy átlagos ember.

A kávékóstolok a borkóstolókhoz hasonlóan, nem nyelik le az italokat; miután megforgatták a szájukban, kiköpik"Forrás: Shutterstock "

Fűnövekedési ellenőr

A gyep nagyon fontos szempont egy csodaszép kert esetén. Elég sűrű, elég gyorsan nő? Épp ezért, egy angol cég alkalmazásában áll egy ember, aki lényegében azt figyeli, hogy a 400 különböző fűmagból milyen gyorsan és milyen minőségű fű nő ki. Ennél nyugisabb munkát keresve se találhatnánk.

Tampontesztelő

Bizony, ezeket is le kell ellenőrizni. No, nem arról van szó, hogy a munkahelyre csak azokon a bizonyos napokon kell bejárni, mivel a tesztelést kézzel, kézben végzik. Ott derül ki, hogy a termék valóban olyan nedvszívó- és nedvességtartó képességgel rendelkezik-e, mint azt a fejlesztők megálmodták. Érdekes, hogy ezt a munkát nem csupán nők, de férfiak is végzik.

A tamponok tesztelése kézzel, kézben történik"Forrás: Shutterstock "

Hónaljszippantó

A különböző kozmetikai cégek számára kell, aki a számítógépes programok mellett, a való életben is teszteli a dezodorok és más izzadás gátlók hatását. Ez nem azt jelenti, hogy ő maga használja, majd leírja a tapasztalatait. Ennél sokkal durvább a munkája. Lényegében, napi 6-8 órában más emberek hónalját szagolgatja, és egy skálán jelöli az adott termék hatékonyságát. Ehhez a foglalkozáshoz nem elég az elszántság, ide bizony jó orr is kell.