A természet szerelmeseinek valószínűleg az egyik legnagyobb utazási álmuk egy afrikai szafari. A mesebeli táj, a szavannák, az állatcsordák látványa valóban lenyűgöző, és egészen biztosan egy életen át élmény marad. Az egyik legnépszerűbb célpont a dél-afrikai Kruger Nemzeti Park, ahol az utazók egészen extrém élményeken keresztül is megismerhetik a szavannák varázslatos világát. 

A varázslatos afrikai élővilág szépségét nehéz lenne szavakkal leírni: az érintetlen környezet, a napnyugtakor vörös színben pompázó táj és az egzotikus vadon élő állatok miatt a Kruger Nemzeti Park vitathatatlanul a világ legizgalmasabb szafari-helyszíne. A közel kétmillió hektáros vadonban több nagytestű emlősfaj él (beleértve az úgynevezett „nagy ötöst” – elefánt, oroszlán, leopárd, orrszarvú és kafferbivaly), mint bármely más afrikai rezervátumban, emellett 517 madár- és 1800 növényfaj fordul itt elő. A látogatók különböző típusú szafaricsomagok közül választhatnak, vérmérsékletük és érdeklődésük szerint. 

A legnépszerűbb és legelterjedtebb módja a szafarinak, amikor idegenvezető segítségével járhatjuk be a vidéketMindenről pontos információt kapunk, az autó pedig a nap végén visszavisz a szállodánkba. Általában minden utazó itt ismerkedik meg a szafarival, és csak később választ több kihívást igénylő kirándulásokat.

A Kruger Nemzeti Parka a világ egyik legizgalmasabb szafari-helyszíneForrás: greater.krugerpark.co.za

A kevésbé kényelmesek előnyben részesíthetik az úgynevezett mobil szafarikat,ahol a vendégek a túra után nem egy szállodába térnek vissza, hanem mindig másik táborhelyre, ugyanis egyik helyről a másikra vándorolnak. A szakszerű vezető jelenléte természetesen itt is elengedhetetlen: a kaland és kényelem szuper ötvözetében lehet részed, ha ezt választod. 

A mobil szafarin különböző táborhelyeken szállhatsz megForrás: greater.krugerpark.co.za

A kihívások, no és a víz kedvelőinek a legszuperebb forma a vízi szafari lehet. Ha erre vállalkozol, biztosan nem unatkozol, az Okavangón való utazás során bármikor „szembejöhet” egy krokodil vagy víziló, de a szárazföldi állatok is remekül megfigyelhetők. 

Szinte testközelből figyelheted meg a szavanna lakóitForrás: Shutterstock

Ha repülőre szállunk, a táj egészen más arcát mutatja. Ha tehetjük, bármilyen szafarit választunk is, ezt ne hagyjuk ki. Az utazás könnyű légi járművekkel történik, így hatalmas távolságokat járhatunk be rövid idő alatt. Ha a föld felett maradnál, de nagyobb kihívásra vágysz, a hőlégballon szafarit neked találták ki. Akik már részt vettek ilyenen, állítják, nincs lenyűgözőbb annál, mint amikor a hőlégballonnal a föld fölé emelkedünk. 

Hőlégbalonnal csodálni a tájat felejthetetlen élményForrás: greater.krugerpark.co.za

A szafarik közés sorolják még az egyre inkább megosztó (sokszor az elefánt hátáról történő) elefántszafarikat is, amelynek során egy egész csordával járhatod be a vidéket, miközben karnyújtásnyira sétálnak melletted a hatalmas állatok.