Hétről hétre szeretünk bemutatni hazai tervezőirodák által megálmodott és életre keltett álomotthonokat. Ám most valami igazi különlegességet hoztunk; egy régi épület átalakításának kezdetét és megújulásának látványterveit hoztuk el.

Gyerekkorunk egykori kedvelt kirándulóhelyén, a Széchenyi-hegyen találunk egy már-már kultikussá vált épületet, mely több mint 50 éve vár kicsiket és nagyokat különféle témájú szolgáltatások és rendezvények helyszíneként. Sokunk őriz róla szép emlékeket, ám az idő sajnos elszállt felette. Ez azonban nem fogja erősíteni az elöregedett, kihasználatlan, romos épületek táborát, mivel a felújítási munkák már el is kezdődtek. 

Már meg is kezdődtek a felújítási munkálatokForrás: geppetto.hu

A Gyermekvasút végállomásánál álló épületnek, elsősorban az étterem részét kedvelték az emberek: volt, aki a kirándulás alatt pihent meg a presszó kerthelyiségében, a hatalmas tölgyfák árnyékában, és volt, aki célirányosan érkezett, hogy ezen a különleges atmoszférájú helyen költsön el egy finom ebédet, vacsorát – nem ritkán élő zene kíséretében.

Az épület új tulajdonosai egy 21. századi technikával átalakított rendezvényközpontot álmodtak meg, amely nívós esküvők helyszínéül éppúgy szolgálna, mint turisták és kirándulók pihenőhelyéül. Az átalakítást a Geppetto Belsőépítész Iroda egyik senior belsőépítész tervezője, Károlyi Szilvia vezeti, aki több hasonló üzleti jellegű tervezésben vett már részt, és biztonsággal tudta az ügyfél igényeit összefoglalni.

Károlyi Szilvia terveiForrás: geppetto.hu

Üzleti tervezésnél, adott a célcsoport és a nyereségorientáltság, hogy minél gyorsabban megtérüljön a befektetett összeg.
Jelen esetben viszont más a helyzet. A megrendelő pár, olyan tereket szeretnének létrehozni, amivel azonosulni tudnak. A siker fontos, de a fő motiváció az, hogy élményt adjanak az embereknek. Közel a városhoz, de távol annyira, hogy kikapcsolódást adjon a hétköznapi mókuskerékből.


Tervezői oldalról sok kihívás van, hisz nem csak a belső térrel, hanem a homlokzattal, a teraszokkal és a környezettel is foglalkozni kell, hisz ez ad egy egységet. Meg kell találni az irányokat, stílust, hangulatot és a funkciót szem előtt tartva, kialakítani a tereket. Az egyik ötlet hozza a következőt és az idealista víziókból, meglesznek a kivitelezhető és a legjobb megoldások.

Előreláthatóan idén ősszel már teljesen megújult külsővel és belsővel várja a látogatókat ez a modern és igen sokoldalú rendezvényközpont: a kirándulók és turisták megpihenhetnek majd, de akár nívós esküvői-, születésnapi helyszínnek is tökéletes lesz.

Előreláthatóan idén ősszel már teljesen megújult külsővel és belsővel várja a látogatókat a rendezvényközpontForrás: geppetto.hu
Forrás: geppetto.hu
Károlyi Szilvia és csapata
A stúdió, amelynek Szilvi is a tagja , az egyik legtapasztaltabb és talán legsikeresebb budapesti belsőépítész-iroda. A nemzetközi mércével mérve elsőrangú dizájn, a biztos stílusérzék, a terek személyreszabottsága és a belsőépítészeti megoldások eredetisége náluk magától értetődik. A stúdióban dolgozik enteriőrtervező, belsőépítész, építész, formatervező, de még szociológus is. Ez a csapat képes egyben látni a végeredményt, és ezt le tudja fordítani részletmegoldásokra, érti a kivitelezők nyelvét, és mindezt eredményesen képviselni is tudja.
Nézd meg az épület többi részét is!Forrás: geppetto.hu