A listában szereplő országok többsége európai. Ez talán meglepő lehet, hiszen azt gondoljuk, hogy az öreg kontinensen, ha nem is minden, de majdnem minden rendben van. Egyre elterjedtebb a nemek közti egyenlőség gyakorlati megvalósítása, ám épp ez okozza sok országban azt, hogy a nők bizony kevesebben vannak.

Miért? A nők egyre ambiciózusabbak, karriert építenek, mobilabbak, szabadabbak, ezért gyakran utaznak. A munkájuk, a hobbijuk, az álmaik útján bizony sokszor szülőhazájuktól távol találják meg új otthonukat. Ezzel pedig nem is lenne baj, hiszen pont ez a modern kor szépsége; te döntheted el, hogy mit csinálsz, hol élsz. Ám nem szabad amellett elmenni, hogy az országok közti népvándorlás aránytalanságával borul a bili. Sajnos nem csupán a női egyenlőségre és a migrációra vezethető vissza a most következő országokban felborult nemek közötti arány. A fiú gyermek piedesztálra emelése a lánnyal szemben sajnos még mindig sok térségben eredményez legális és illegális abortuszt, valamint csecsemőgyilkosságokat.

Norvégia

A leggazdagabb európai országban bizony érdemes nőnek lenni. Nem csak azért, mert remek lehetőségeket kínál például a munka, vagy épp a gyerekvállalás tekintetében. Bizony, ebben a kis népsűrűségű, hozzávetőleg 5 millió lakosú országban kb. 12 ezerrel több férfi él, mint nő. Szóval itt kifejezetten kiváltságos helyzetben vannak a nők; kedvükre válogathatnak, a férfiak pedig mindet megtesznek, hogy az adott hölgy őket válassza.

Forrás: Instagram/lasselom

Izland

Ezt az érdekes országot elsőként a vikingek vették birtokba, akik ugye a mai Norvégia területén éltek. Anyaországukhoz hasonlóan itt sincsenek meg a megfelelő arányok, átlagosan 104 férfi jut 100 nőre. Ez nem is annyira vészes, ugye? Ám, ha a 330 ezres lakosságot vesszük alapul, és azt, hogy jóval kevesebben választják Izlandot új hazájuknak, már igencsak szembetűnő arányról beszélhetünk.

Forrás: Instagram/midgardadventure

Kanada

Kanadában 250 ezerrel több férfi él, mint a nő. Bizony itt erős a nők részéről történő elvándorlás, pedig férfiasabb férfiakat keresve sem lehetne találni egy szakállas favágó típusnál. Mondjuk talán csak Norvégiában, de ugye ott se túl rózsás a helyzet. Szóval ha ebbe a 35 milliós országba utaznál, ne lepődj meg, ha magányosan sétáló férfiakba botlasz.

Forrás: Instagram/ash.snapum

Ciprus

Igen, bár kedvelt üdülőhely, és sok külföldi dolgozik Cipruson, csak kevesen döntenek – legalábbis nők – úgy, hogy letelepednek, csökkentve ezzel a férfi arányt.

Forrás: Instagram/giorgospapadopoulosofficial

Törökország

Nem sokkal, de a férfiak itt is többségben vannak.

Forrás: Instagram/mehmet_yuzuak

Kína

Kínában 34 millióval több férfi van, mint a nők. Ennek azonban pontosan lehet tudni az okát. Amikor bevezetésre került, hogy csak egy gyermek születhet családonként, a lány magzatokat sajnálatos módon legtöbbször elvetették, falvakban pedig az újszülött kislányokat egyszerűen megölték. A népesség növekedés vállalhatatlan volt, ami így valamelyest csökkent, ugyanakkor sikerült egy magányos országot megalkotni.

Forrás: Instagram/godfreygao

Finnország

Finnországban is több a férfi. Egy statisztika érdekes dologra mutatott rá; a vizsgált időszakban 256 ezer 25 és 54 év közötti férfinek nem volt párkapcsolata.

Forrás: Instagram/cheekofficial

Svédország

Talán az egyik legelfogadóbb, legegyenlőbb ország, ahol sajnos közel 15 ezerrel kevesebb nő él, mint férfi. Ez annak a fényében, hogy Svédország régóta nyitott kapukkal várja a máshonnan bevándorlókat, még döbbenetesebb.

Forrás: Getty Images

India

Az ázsiai országban a 24 év alattiak körében 110 férfira jut 100 nő. A jövő nemzedéke tehát igen foghíjas. Összességében, az egész Délkelet-Ázsia térségben felfedezhető a szelektív abortusz, mely becslések szerint elérte, hogy ezekből az országokból közel 80 millió nő „hiányozzon".

Forrás: Instagram/prathamesh_maulingkar

Bár sok ország van, ahol a nők vannak többségben - például az Egyesült Államok és Japán -, de ha a világ adatait nézzük, úgy egy korábbi statisztika szerint 105 fiú gyermekre jut 100 lány. Ez pedig egyenesen arányos a prostitúció és nőkereskedelem növekedésével, valamint a nő pótlékok fejlődésével.