Az American Horror Story-sorozat Gyilkos háza a valóságban is kísértetjárta hely

sorozat American Horror Story otthon kísértetjárta szellem per Rosenheim kúria
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Ryan Murphy jegyezte American Horror Story rajongói valószínűleg élénken emlékeznek a Rosenheim kúriára, amely a sorozat első évadában, a Gyilkos házban játszotta a főszerepet. A hatalmas és gyönyörű ház azonban nem díszlet volt, Los Angelesben található. Az új tulajdonosai azonban olyannyira nincsenek megelégedve vele, hogy beperelték az ingatlanügynököt.

Dr. Ernst von Schwarz és Angela Oakenfold még 2015-ben vásárolta meg a Rosenheim kúriát, de hamar rá kellett jönniük, hogy az ingatlanos bizonyos információkat visszatartott. Az 1902-ben, Tiffany-féle ólomüveg betétekkel bíró, 1000 négyzetméteres, 6 hálószobás és 5 fürdőszobás, olasz téglából épült klasszikus viktoriánus ház ugyanis nem várt meglepetéseket tartogatott a számukra.

A Rosenheim kúria Forrás: atlasobscura.com

Öt jel, hogy kísértetjárta házban élsz

Furcsa zajokat hallasz? Megmagyarázhatatlan villanásokat látsz? Sokan tapasztalnak az otthonukban furcsa jelenségeket. Valaki legyint ezekre, más túlvilági üzenetként tekint rájuk. Megmutatjukazokat a jeleket, amik szellem jelenlétére utalhatnak.

A pár vélhetően nem látta a 2011-es pszichoszexuális horrorsorozat első évadát, mely műfaját és megvalósítását tekintve abszolút egyedülálló volt. Hiszen, ha tudták volna, hogy otthonuk mekkora jelentőséggel bír a mára kultikussá vált sorozat rajongói számára, egész biztos, hogy kétszer is meggondolják annak megvételét.

Nem érezhetik magukat egy percre sem biztonságban az otthonukban, mivel az American Horror Story fanokat mágnesként vonzza a régi épület.

Számtalanszor betörtek már hozzájuk, rongálásról is beszámoltak a tulajdonosok, valamint gyakran tapasztalják, hogy idegenek figyelik a házat. Így azért valljuk be, nem lehet valami kényelmes és nyugodt az élet, pláne nem 3,2 millió dollárért.

Az American Horror Story-fanokat mágnesként vonzza a régi épület Forrás: atlasobscura.com

A per tárgya, hogy se az eladó, se az ingatlanügynök nem hívta fel figyelmüket a kúria jelentős szerepére, a már többször is említett sorozatban. Így nem voltak birtokának a házra vonatkozó összes információnak. Az ok, amiért a perre csak most szánták el magukat, nem más, mint újszülött babájuk biztonsága.

A pár ügyvédje, Doug Vanderpool így nyilatkozott az ügyről a The Real Deal-nek:

Vanderpool szerint az eladónak és az ingatlanügynöknek kötelessége lett volna tájékoztatni a vevőket, hogy a ház szerepelt az American Horror Story című sorozatban, valamint arról, hogy a rajongók rendszeresen „látogatják" azt. Az ügyvéd állítja, hogy a vevők nem vásárolták volna meg a házat, ha tudták volna a közel múltját.

Az ügyben az a legérdekesebb, hogy a rajongók jobban zavarják a tulajdonosokat, mint a házban kísértő két szellem jelenléte – amikről szintén nem szólt nekik senki. Elmondták ugyanis, hogy már többször találkoztak a két természetfeletti jelenéssel, de különösebben nem zavarják meg az életüket.

A házaspár nem tervezi eladni a kúriát, kompenzációt és kártérítést követelnek.

Rosenheim kúria belülről Forrás: Northfoto

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.