A rendkívül színes és izgalmas divatmetropolisz mindig tartogat meglepetéseket: ezúttal is bravúros sminktechnikákat leshetünk el a New York-i sminkmesterektől.

Alapozás 

A következő szezonban a természetes hatású matt alapozás mellett egyre nagyobb teret kap a fényes hatás. Calvin Klein bemutatóján is láthattuk, ahogy a fény megcsillan a szemzugokban. A legújabb technikai újítást viszont az Adeam show-n láttuk: a krém highlightert összekeverték az alapozóval és együtt alkalmazva lett ragyogóan fényes az arc.

AdeamForrás: Getty Images/NOAM GALAI/Noam Galai

Arcélénkítés 

Az arcélénkítés is nagy hangsúlyt kap, a két legtrendibb árnyalat a barack és az ártatlan rózsaszín lesz. Három új technikával hangsúlyozhatjuk arcunk egészséges ragyogását. Karakteresen Alexander Wang módra, amikor a barackos pír nemcsak az arccsont alá kerül, hanem a halántékon is felbukkan. Harmonikusan, ahogy Vivienne Tam, így az arcpír az arccsonton és a szemhéjon is megjelenik. Ártatlanul az orcák közepén, mint Phillip Lim modelljein.

Forrás: Getty Images

Szemöldök 

A szemöldöktrend is letisztultabb lett. A természetes hatású, vastag szemöldök uralta a kifutókat. A legtermészetesebb hatást a szemöldökformázó porokkal és a szemöldökspirállal érték el, ám felbukkant a burgundi színű szemöldök is.

Forrás: Getty Images

Szemfestés 

Szemrevaló szemfestési technikákkal is gazdagodtunk a divathéten. A füstös hatás uralta a kifutókat, de másképp, mint ahogy azt megszoktuk.

 • Carolina Herrera "füstje" nagyon vibráló és izgalmas lett. A titka ennek a szemfestésnek, hogy követi a szemformát, ezért nagyon természetes. A feketébe egy kis lilás kéket csempészett, és a szemzugot fémes ezüsttel bolondította meg.
Carolina HerreraForrás: WireImage/2018 Peter White/Peter White
 • Naeem Khan füstös hatású szemfestése az olajzöld és arany kombinációjától, illetve a szemöldökkel való összemosástól lett izgalmas. Ezt a technikát alkalmazta még Brock Collection is, csak ő a cooper rezes barna színnel érte el a hatást.
Naeem KhanForrás: Getty Images for New York Fashion Week: The Shows/2018 Getty Images/Frazer Harrison
 • Tom Ford a klasszikus, időtlen fekete smokey technikát alkalmazta, viszont krémesen, fényesen hagyta, amitől légiesebb lett a végeredmény.
Tom FordForrás: Getty Images/JP YIM/Jp Yim
 • Libertine füstös szemfestésében a megszakítás okozott újszerű izgalmat: az alsó szemhéj közepét kihagyta, a szemzugot pedig krémes garfitszürkével dobta fel.
LibertineForrás: Getty Images for New York Fashion Week: The Shows/2018 Getty Images/Frazer Harrison

Más bemutatókon a színek kaptak szerepet: erőteljesen, mégis izgalmasan jelentek meg.

 • Sies Marjan color block stílusa két színnel keretezte a szemet.
Sies MarjanForrás: Getty Images/2018 Getty Images/Slaven Vlasic
 • A Detacher nyersen alkalmazta a két szín játékát, amiben a piros és a pink szín volt erőteljes.
A DetacherForrás: WireImage/2018 Randy Brooke/Randy Brooke
 • Christian Siriano a pink-fekete kombóval játszott.
Christian Siriano A legújabb sminktrendek a New York-i divathétrőlForrás: Getty Images/2018 Peter White/Peter White
 • Chromat a ciánkéket dobta fel hanyagul az alsó szemhéjat hangsúlyozva.
ChromatForrás: Getty Images for Chromat/2018 Getty Images/Noam Galai
 • Adam Selman fashionista szemfestése egyszerre játékos és izgalmas volt.
Adam SelmanForrás: Getty Images for New York Fashion Week: The Shows/2018 Getty Images/Frazer Harrison
 • Jeremy Scott a mandarin színnel játszott és geometrikus elemeket is alkalmazott a sminkhez.
Jeremy ScottForrás: AFP/2018 Getty Images/Frazer Harrison

Az aranyláz újra felütötte a fejét a szemfestésben. Az újszerű izgalmat ezúttal a krémes, fényes szemhéjkrém adta, amit önmagában alkalmazva, valamint aranyfüstpapírra is láthattunk a kifutón.

Forrás: Getty Images

A természetes hatású szemhangsúlyozás három újítása:

 • Amikor csak highlighttal hangsúlyozzuk tekintetünket.
 • Amikor csak az alsó vízvonalat élénkítjük feketével.
 • Amikor csak a felső szemhéjra helyezzük a hangsúlyt kiegészítve egy szofisztikált fekete tusvonallal és extra dús pillákkal.

Tus újratöltve! Számtalan formában, színben volt jelen a New York-i divathéten. A klasszikustól a geometrikuson át a cicásig egy színnel, több színnel megannyi fantáziadús technikával megunhatatlanná tették a tusvonalat.

Forrás: Getty Images

Ajkak 

Új színek és textúrák jöttek az ajakfestésben is. A következő szezonban a természetes hatású ajakrúzsok közül a matt és a fényes is jelen lesz, valamint az áttetsző, vizes hatású szájfények is bejönnek. Ami a színeket illeti, a kék, zöld, lila ombre technika, a burgundy, a hideg piros, a mély padlizsán, a borvörös, a fekete csokoládé, a mályva, az élénk mandarin, és a fényes rágógumipink a befutók.

Forrás: Getty Images