Hétfőn hajnalban kerülnek átadásra az aranyszobrok: az idei lesz a 90. Oscar-gála. Mint minden évben, idén sem csak a díjazottak névsorát várjuk, hanem a vörös szőnyeges bevonulás pillanatait is. Hangolódásként ezúttal 10 emlékezetes ruhakölteményt mutatunk, amelyek egyenesen a kifutóról érkeztek a vörös szőnyegre.

  • Nicole Kidman az Armani Privé tavaszi-nyári kollekciójából választott a tavalyi Oscar-gálára egy nude alapon gyöngyhímzéssel díszített ruhát.
Nicole KidmanForrás: Getty Images
  • Janelle Monae a 2016-os őszi-téli Elie Saab Haute Couture kollekció egyik darabját viselte a 2017-es Oscaron. Sokan kritizálták a ruhát, mi viszont imádtuk a drámaiságát, ami illik is a színésznőhöz. Ebből az emlékezetes kollekcióból választott egyébként Jessica Biel is a Golden Globe-ra, ami az egyik kedvenc estélyink volt tavaly. 
Janelle MonaeForrás: Getty Images

 

2017 álomruhái a vörös szőnyegről

2017-ben sem volt hiány emlékezetes divatpillanatokból és csodálatos estélyi ruhákból: összeszedtük az idei év legemlékezetesebb vörös szőnyeges ruháit.

  • A Chanel Haute Couture 2017-es tavaszi-nyári kollekciójából választott Sofia Boutella. Ezt a ruhát a vörös szőnyegen kevésbé szerettük, de a szintén ebből a kollekcióból kikerült, Emma Stone által viselt ruhát imádtuk a Bafta-gálán. 
Sofia BoutellaForrás: Getty Images
  • Hailee Steinfield ruhája emlékezetes maradt a tavalyi Oscar-gáláról: a pasztell ruhát Ralph&Russo küldte kifutóra a tavaszi-nyári kollekció részeként. 
Hailee SteinfieldForrás: Getty Images
  • Ugyanebben a kollekcióban tűnt fel az a nagyon különleges, plasztikus ruha is, amit Priyanka Chopra viselt az Oscaron. A vörös szőnyegen sem mutatott rosszul, de a kifutón kétségtelenül jobban élt.
Priyanka ChopraForrás: Getty Images
  • Chrissy Teigen is feledhetetlen maradt, hiszen tündökölt a 2017-es Oscaron, amikor Zuhair Murad ruháját viselte a tavaszi-nyári kollekcióból.
Chrissy TeigenForrás: Getty Images
  • Felicity Jones tavalyi nude, Hamupipőkés stílusú ruhája a 2017-es tavaszi-nyári Dior Haute Couture kollekcióból került ki. Ebben a kollekcióban tűnt fel mellesleg az a fehér estélyi is, amit Natalie Portman kismamaként viselt SAG-gálán.
Felicity JonesForrás: Getty Images
  • Dakota Johnson tavalyi ruháját az Oscaron nem kifejezetten szerettük. A Gucci darab az őszi-téli kollekcióból került ki, és több színben is bemutatták.
Dakota JohnsonForrás: Getty Images
  • Daisy Ridley 2016-os Oscar ruháját viszont imádtuk. Habár sokak szerint túl egyszerű volt egy Oscar-gálára, valójában részletgazdag, csillogó, és csodás mestermunka. Nem is véletlen, hiszen egy Chanel Haute Couture darabról van szó, a 2016-os tavaszi-nyári kollekcióból. 
Daisy RidleyForrás: Getty Images
  • Arra valószínűleg kevesebben emlékeznek, hogy 2013-ban egy Dior estélyit viselt Jennifer Lawrence, míg az, hogy mekkorát esett a színpadra vezető lépcsőn, feltehetően mindenkinek beugrik. A ruha egyébként a 2013-as tavaszi-nyári kollekcióból került ki, a merevsége azonban se a kifutón, se a vörös szőnyegen nem mutatott kifejezetten jól. 
Jennifer LawrenceForrás: Getty Images