3 sminktipp, amit kötelező kipróbálnod idén tavasszal

Forrás: Larion Oscar -
sminktipp tavasz szépségápolás smink
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha mindig is szerettél volna kék szemeket, akkor itt a remek alkalom, hogy kipróbáld, ugyanis hódít a kék szemfestés. Ha imádod a cicás, huncut tekintetet, akkor az új tustechnikát kell elsajátítanod. Ha pedig a titokzatos, füstös hatású szemfestés rabja vagy, próbáld ki a legújabb, őrülten izgalmas színes smokey-t.

Blue Eyes

Egységesítsd bőrszínedet kedvenc folyékony alapozóddal, majd púderezd le a T-zónát. Orcáidat élénkítsd barackos árnyalatú arcpirosítóval. Szemöldöködet hangsúlyozd hajszíneddel harmonizáló árnyalatú szemöldökceruzával, majd fésüld ki a felesleget, hogy természetes hatású maradjon.

A szemfestést kezdd az azúrkék színű tussal, húzz egy kifelé vastagodó tusvonalat, majd a szem külső sarkához érve kösd össze az alsó szemhéjjal, végig a szemzugig. Élénkítsd kék szemceruzával a vízvonaladat, majd egy kék szempillaspirállal fesd ki a pilláidat. Ha különböző kékeket használsz ehhez az izgalmas szemfestéshez, még vibrálóbb lesz a tekinteted. A friss lendületet fokozd egy narancsos árnyalatú ajakrúzzsal és dobj rá egy lazacos árnyalatú ajakfényt.

Azúrkék szemek, narancsos árnyalatú ajkak Forrás: Larion Oscar

Cat Eyes

Uniformizáld bőrszínedet egy lágy, krémes alapozóval, majd fixáld le púderrel, hogy tartós, selymes és matt hatású legyen. Orcáidat élénkítsd az arccsont alatt ívesen egy rózsás árnyalatú arcpirosítóval. Szemöldöködet tökéletesítsd egy szemöldökceruzával. Szemhéjadra először satírozz egy tört fehér árnyalatú szemhéjpúdert. A szempillák tövét alul-felül a mauve árnyalattal élénkítsd. A mélyítővonaladat emeld ki rózsaszínnel és keverj hozzá egy pici bordó árnyalatot a szemzughoz közel. Ezzel a technikával finoman érzékelteted a színt, újszerűen izgalmas lesz tőle a szemfestésed.

Jöhet az izgalom. Egy precíz, fekete tussal először húzz egy kifelé vastagodó tusvonalat: lágyan húzd túl a szem külső sarkától. Majd alul, a szemzugtól kezd a tusvonal kialakítását. Az alsó szemhéj közepétől viszont egyenesen húzd és párhuzamosan alakítsd ki a felső tusvonal szárával a végét. Ez a nyitott hatású macskaszem nagyon különleges és nagyítja a szemet. Szempilláidat alul-felül fesd ki egy dúsító fekete szempillaspirállal. Ajkad érzékiségét fokozd egy fukszia árnyalatú, magasfényű szájfénnyel.

Nyitott hatású macskaszemek Forrás: Larion Oscar

Color Smokey Eyes

Arcod legyen egészségtől ragyogó, ennek eléréséhez válassz egy vitaminokban gazdag, könnyű textúrájú folyékony alapozót. Finoman fixáld le egy selymes tapintású púderrel. Orcáidat tedd hangsúlyossá egy terracota-pink kombinációval. Az arcpirosítót az arccsont alá, ívesen a halánték irányába tedd fel kontúrmentesen. Szemöldöködet finoman élénkítsd szemöldökporral.

A szemfestéshez először egy fényes rosé-arany árnyalatú szemhéjpúdert satírozz a mélyítővonaladra, majd egy bronz árnyalatot a mozgó szemhéjra és az alsó szempillatőhöz végig. A szempillák tövét kontrasztosítsd bordós lilával, amit kifelé satírozva tegyél fel. Élénkítsd a vízvonaladat fekete szemceruzával, így még látványosabb lesz a szemfestésed. A szemzughoz tegyél egy kevés szikrázó aranyat, ami feltüzeli ezt a különleges szemfestést. Szempilláidat egy dúsító fekete szempillaspirállal fesd ki hozzá. Ajkadat egy természetes hatású, mályvás árnyalatú ajakrúzzsal koronázd meg.

Színes, füstös hatású smink Forrás: Larion Oscar

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.