Accidental Icon, vagyis Véletlenül lett ikon címmel adta ki legújabb könyvét a 96 éves Iris Apfel. Iris elképesztő életútat tudhat a magáénak, amiről a könyvében is beszámol. A Fehér Ház lakberendezője, és a felső tízezer híres stylistja volt, majd social media sztár lett: harsány stílusáért, látványos kiegészítőiért az egész világ rajong. Következzen 10 idézet az új könyvéből!

  •  Ha megfeleleően beállítottad a hajadat, és jó cipőt viselsz, akkor mehetsz bármivel.
  • Nagyon fárasztó megtenni az első lépéseket, elsajátítatni készségeket, félretenni a félelmeket. A legtöbb ember csak megy az áradattal. Ez ugyan sokkal könnyebb, de nem valami érdekes.
  • Miért ne viselném azt, amiről üvölt: itt vagyok!
Iris ApfelForrás: Instagram/iris.apfel
  • Ahogy én öltözködöm talán "más" vagy "különc" lehet azok számára, akik úgy érzik, mindent fel kell címkézniük, de ez engem egyáltalán nem érdekel.
  • Ha nem öltözködsz úgy, mint mindenki más, nem is kell úgy gondolkodnod, mint mindenki más.
  • A múlt nem jön vissza, a jövő pedig még nincs itt. Szóval élj minden nap úgy, mintha az lenne az utolsó. És az egyik majd az is lesz.
Forrás: Instagram/iris.apfel
  • Szeretek beleugrani dolgokba, amik izgatnak, anélkül, hogy túlságosan átgondolnám őket. Hiszek a megérzéseimben.
  • Korán megtanultam, hogy önmagamnak kell csak megfelelnem. Megpróbálhatsz bármit bárki kedvéért, de a vége az lesz, hogy elveszel.
Forrás: Instagram/iris.apfel
  • Mivel nem volt még kész munkám, vagy referenciám, az embereknek el kellett hinni, hogy ha jól össze tudok rakni egy outfitet, akkor egy szobát is ugyan így fel tudok öltöztetni.
  • Ha te szeretsz valamit csinálni, a párod viszont nem, attól még ne fogd vissza magad. De legyél partner abban is, amit a párod szeret, te pedig nem.
A Fehér Házból a divat világába

Habár a felső tízezer fülében régóta ismerősen csengett Iris Apfel neve, világhírűvé a social media térhódításával vált. A New York-i Metropolitan múzeum 2005-ben nagyszabású kiállítást szervezett, amellyel élete, munkássága, egyedisége előtt tisztelegtek. Itt bemutatták többek között Iris kedvenc ékszereit is, amelyek olyannyira jellemzőek rá. Saját bevallása szerint édesanyja mondta neki mindig: elég, ha egy nőnek csak egy ruhája van, ha azt úgy tudja kombinálni az ékszereivel, hogy 27-nek tűnjön. Ezt a tanácsot kiválóan elsajátította, sőt mesterfokra emelte a 96 éves díva, akinek a karrierje egyébként nem a divatiparban indult. Az egyetem elvégzése után belsőépítészként és lakberendezőként kezdett dolgozni. Persze hamar felfigyeltek egyedi stílusára, így a New York-i elit legkedveltebb lakberendezőjévé és stylistjává vált. Hogy mennyire tisztelték és szerették őt, azt jól mutatja, hogy ő lett a Fehér Ház lakberendezője: Truman, Eisenhower, Nixon, Kennedy, Johnson, Carter, Reagan és Clinton is az Iris által megálmodott szobákban éltek. A designkultusz kiemelkedő személyisége ő, aki még mindig aktívan részt vesz a legnagyobb divateseményeken.

"""Forrás: AFP "
Mi a titkuk? Ők a legstílusosabb nők 75 és 100 között

Bizony, 75 és 100 között is van élet, ráadásul nem is akármilyen. Ha a jó egészség megadatik, ebben a korban is lehet szárnyalni, kibontakozni, stílusosnak lenni, és ünnepelni az életet. Íme, 6 nő, akik éppen így tesznek!