Recept hétvégére: krumplileves csicsókával és kolbásszal

Forrás: Keverd újra, Buday! -
leves krumplileves recept kolbász csicsóka
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárca barát ételekről szól! 

Hozzávalók:

  • 50 g étolaj
  • 60 g vörös hagyma
  • 150 g burgonya
  • 250 g csicsóka
  • 200 r sárgarépa
  • 200 g petrezselyemgyökér
  • 100 g füstölt kolbász
  • 50 g füstölt szalonna
  • 10 g piros paprika
  • 1 cs zeller zöld
Krumplileves csicsókával és kolbásszal Forrás: Keverd újra, Buday!

Elkészítése:

Ennek a levesnek az a lényege, hogy nagyon kevés legyen benne a burgonya, inkább a zöldség és a csicsóka domináljon. Kevés füstölt szalonnát, és száraz kolbászt megpirítok. Ennek a zsírján pirítok apróra vágott vörös hagymát. Amikor megvan, ráteszem a kockára vágott zeller gumót, csicsókát, sárgarépát, és a burgonyát. Vágott zellerzöldet is adok hozzá. Megsózom, megszórom piros paprikával. Felöntöm vízzel és puhulásig főzöm. Tálaláskor tejfölt, vagy joghurtot kínálok hozzá

Nézd meg a teljes adást!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.