Néhány napot a tengerentúlon töltött Somogyi Zoli és édesanyja. A műsorvezetőnek New Yorkban sikerült dédapja nyomára bukkannia.

Somogyi Zoli nagyon jó kapcsolatot ápol édesanyjával, akivel időről időre mindig elutaznak valahova. A mostani úti cél az Amerikai Egyesült Államok volt, ahol ezúttal is rengeteg időt töltöttek sétával és New York város felfedezésével. A legemlékezetesebb pillanat mégis az volt, amikor ellátogattak egy archívumba és sikerült dédapja nyomára bukkanni.

Somogyi Zoltán az Amerikai Egyesült Államokban jártForrás: Juventus Rádió

A dédnagyapám miután egyedül nekivágott a nagyvilágnak, 1914-ben telepedett itt le, bízva a jobb életben és abban, hogy a család többi tagját szintén ki tudja majd utaztatni. A háború azonban közbeszólt és már soha nem is tért vissza Magyarországra. Bár a nagyszüleim elindultak utána, a fiumei kikötőből visszafordultak, hogy mégsem akarnak elmenni innen" – mesélte a műsorvezető a Blikknek, aki hozzátette, nem is gondolták volna, hogy találnak róla bármilyen feljegyzést, ezért mindketten nagyon meglepődtek és teljesen elérzékenyültek, amikor az egyik iraton megpillantották a nevét.