A tavasz, bár még nem érezteti komolyan a hatását, már a levegőben van. Ez az évszak tipikusan a megújulás időszaka, melyet az otthonunkba is érdemes átvinni. Egy frissebb tér a léleknek is jót tesz. Nem csupán a tavaszi nagytakarításról van szó, újítani is érdemes.

Cserélj le pár bútort!

Nem kell teljesen megváltoztatnod az adott helyiség berendezését ahhoz, hogy újnak érezd. Elég egy-két fő darabot, mint a kanapé, szekrény, komód, ágy.

Forrás: Shutterstock

Változtass színt!

Az uralkodó szín megváltoztatása adja a leghatásosabb változást. Vegyél új szőnyeget, függönyt, pár dísztárgyat az új színben. A kanapét nem kell egyből áthúzatni, az is remek megoldás, ha nagy plédekkel takarod le.

Fesd át!

Ha minden ugyanolyan marad, a fal színének újításával akkor is teljesen más hatást fog kelteni a szoba. Légy merész, merj kilépni a fehér falak csábításából.

Forrás: Shutterstock

Dobd fel!

Ha mindent ugyanúgy hagysz is, ahogy volt, de kiteszel a falra egy új képet, egy családi fotókból megalkotott kollázst, egy nagy szobanövényt, máris megváltoztattad a tér atmoszféráját.

Rendezd át!

Értelemszerűen ez a legköltséghatékonyabb tavaszi megújítási ötlet. Ebben az esetben nem kell semmit sem venned, csupán máshová tolni pár bútort. Ez a megoldás elsősorban a nappaliban fog látványos eredményt hozni.

Jó megújulást!