Kerttervezési útmutató – Használd a kreatív cementet

cement2018 járólap kert kerttervezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A cement remekül használható a hétköznapi emberek számára is: nem kell keverőgépet bérelned, se speciális felszerelést venned ahhoz, hogy ezzel a szuper anyaggal dolgozz. Ma a kerttervezéssel fogunk foglakozni, hiszen egyre jobb lesz az idő, hamarosan indul a kertszezon.

Mi is az a cement?

A cement összetört és kiégetett agyag, valamint mészkő egyvelege, vízzel vegyítve lesz felhasználható állagú és ennek köszönhetően is köt meg. Nagyon sok féle változata ismert, attól függően, hogy milyen felhasználásra szánják. A legelterjedtebb a szürke és a fehér cement. A legegyszerűbb, ha az építőanyag áruházban, az eladó segítségét kéred. A cement egyébként a beton egyik fontos alkotóeleme is - sóder és víz hozzáadásával.

Cement és növények

A cementből remek rusztikus hatású kaspókat, virágcserepeket lehet készíteni. Öntsd a cementet egy nagyobb formába, majd a tetejébe nyomj egy kisebbet. Így tudod kialakítani a virágföldnek való helyet. Száradás után már csak ki kell venned a formából, és kész is.

Forrás: gardentherapy.ca

Konzerváld a fát

A kertben épp kivágni készülsz egy fát? Netán vennél egy szép nagy rönköt? Állítsd be cementbe, vagy épp betonba, és máris remekül használhatod például kerti hangulatvilágításhoz.

Forrás: blog.homedepot.com

Készíts járólapokat

A kerti kisösvények mindig nagyon hangulatosak, de miért vennél készen, ha otthon, akár gyerekekkel együtt te is elkészítheted?

A járólapokat különböző formákban is elkészítheted - melyekből aztán óvatosan kifeszíted a kész cement tömböt és oda teszed a kertben, ahová csak akarod - de a tökéletes vízszintben lévő, növényzettől megtisztított földre is kiöntheted a keveréket – ekkor sablont kell használnod.

A saját járólap elkészítése azért is remek ötlet, mivel kövek, törött üveg, csempe, falevél, csigák felhasználásával egyedit alkothatsz. A gyerekek akár a kezüket is belenyomhatják, vagy egy bot segítségével írhatnak is bele.

Forrás: homeiswheretheyloveyou.com, intimateweddings.com

A cement felhasználásának csak a kreativitásod szabhat határt. Kísérletezz és újítsd meg a kertedet, hogy a remek tavaszi időt már kényelmesen és dizájnosan várhasd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.