Nem tudod, hogy mivel dobhatnád fel a lakásodat? Unod a fehér falakat? A festék helyett válaszd inkább a tapétát. Olyan elképesztően gyönyörű dizájnok vannak piacon, hogy csak akkor nézd meg a galériánkat, ha van időd a hétvégén tapétázni. 

A geometrikus és retró minták mellett a vintage, a rusztikus és az elegáns stílus képviselői is megtalálhatják a számításaikat a piacon, sőt, a modern tapéták is sokfajta különböző dizájnt kínálnak, mint például az ombre rajzolat.

Mi most azonban a tavaszi és a nyári szezonra hangolódva olyan tapétákat válogattunk, amelyek a természetet hozzák be a lakásba, legyen az akár a buja trópusi, vagy flamingó minta, esetleg egy tanulmányrajzra hajazó levélminta, egy klasszikusabb stílusban nyomott filodendron, egy monokróm ananász, egy retró beütésű rókaminta, egy művészi, festett táj, vagy akár a 90-es években jellemző természeti poszterekre emlékeztető tópart vagy a tenger. Ahogy láthatjátok, csupán egy témán belül, mint a természet, számtalan stílus, dizájn és forma áll rendelkezésetekre.

Forrás: homedesignlakberendezes.com

Ne is bánkódjatok, ha beleszerettetek valamelyik mintába, szerencsére már kicsit egyszerűbb technikák állnak rendelkezésre a tapéták felillesztéséhez, mint régen. Ráadásul a legtöbb már olyan dupla rétegű technológiával készül, amiről egyszerűen le tudod húzni a mintát, a falon maradt másik réteg pedig olyan alapot képez, amire később bármilyen más tapétát felragaszthatsz, így akár évente, kétévente könnyedén cserélgetheted is. Ezzel a tulajdonsággal rendelkezik a habosított, a vinyl másnéven selyem tapéta, és a vlies, másnéven gyapjúrostos tapéta. Felhelyezni egyébként ez utóbbit a legegyszerűbb. Ha mindenképpen magatok akarjátok csinálni, akkor azért tájékozódjatok a felhelyezés pontos módjáról.

Tipp!

Ne feledd, hogy nem csak a falra kerülhet tapéta. Akár szekrényajtóra is teheted, de díszítheted vele a kihúzható fiókok oldalát, vagy akár egy üveges szekrény hátulját.