Elérkeztünk oda, hogy a tavaszt egy szemtelen lépéssel átugorva, a télből szinte egyből a nyárba csöppentünk. Sokan azonban csak most eszmélünk, hogy a kert nincs felkészülve erre. A terasz az egyik legintimebb, ugyanakkor a legnyitottabb tér, mely a házat és a kertet köti össze. Remek helyszín a reggeli kávé elfogyasztásához, a napközbeni relaxáláshoz és az esti grillezéshez is. Így távolról sem mindegy, hogy milyen a burkolata.

A fürdőszobai és a konyhai falburkolatokhoz hasonlóan a teraszé is több évre, akár évtizedre is szólhat. Nem mellékes tehát, hogy mennyire időtálló és praktikus a burkolata. Emellett a saját és otthonod stílusát, valamint a ház vakolatának, nyílászáróinak színét, a kert kiegészítőit is szem előtt kell tartanod akkor, amikor a padlóburkolat anyagát és színét kiválasztod.

A kültéri faburkolat természetközeli, otthonos, barátságos hangulatot kölcsönöz a terasznak. Ám nem használhatóak azok, melyeket bent a házban megszoktál. Fontos, hogy a fapadló a különböző időjárási viszonyokat – páratartalom és hőmérséklet ingadozást – jól tűrje.

A kültéri famintás padlóburkolat természetközeli, otthonos, barátságos hangulatot kölcsönözForrás: Zalakerámia

A jó minőségű fapadló esetén nem kell attól tartanod, hogy a kártevők és az idő nyomot hagy rajta. Nem csupán a terasznál, de kerti ösvényen, medence mellett is bátran használhatod, így egységesítve a kertet. Többségének felülete csúszásgátló. Rengeteg formában, színben kapható, így könnyű lesz a számodra legmegfelelőbbet kiválasztanod.

Ezt a hatást lehet elérni a fa-műanyag kompozit teraszburkolatokkal is. Amennyiben emellett a megoldás mellett döntesz, még fontosabb figyelned a minőségre, hiszen könnyen deformálódhat, csúszóssá válhat, sőt, bizonyos esetekben nagy területet lefedve igen természetellenes hatást kelthet.

A teraszra kiváló választás a járólap is. Ebből is számtalan típus létezik, tehát itt is bátran szabadjára engedheted a fantáziádat: mintás, színes, terméskőhatású... stb.

A teraszra kiváló padlóburkolat a járólap is.Forrás: Zalakerámia