A kerti grillezés alapszabályai

Forrás: Shutterstock -
grillezés kerti sütögetés kerti parti grillsütő vissza a természethez grill
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Itt, a tavaszi nyárban rengeteg kerti grillezős képet látni a közösségi médiában. Ám nem mindegy hová teszed a grillsütőt, miként készíted elő a rá kerülő finomságokat. Ebben segítünk, hogy ne torkolljon katasztrófába a kerti sütögetés.

A kerti grillbázist mindig tedd távol a hátsó ajtótól, ablakoktól.

Sokan persze a teraszon élvezik a kinti sütést, de ők is a távolabbi sarkába tegyék. Persze, ha szeretsz még másnap is a grillhús illatára ébredni, úgy ne fogadd meg ezt a tanácsot. Amennyiben füves talajra teszed a sütőt, úgy mindig egyengesd el előtte, nehogy felboruljon két steak között. Az igen kellemetlen és tűzveszélyes is lenne.

Megtaláltad a megfelelő helyet? Ne feledd a kellő fényt se! Nemcsak nappal, de este is jólesik grillezni, félhomályban azonban könnyen odaéghetnek a finomságok, vagy netán megégetheted magadat.

Ha az alapszabályokat betartod, gondtalan és tökéletes lehet a kerti grillezés Forrás: Shutterstock

Nos, ha megtaláltad a legoptimálisabb helyet, gondolj az előkészületekre.

Persze megteheted, hogy a ház konyhájában készíted el a húst és a zöldségeket, de így a családi és baráti körből jó időre kizárod magadat. Épp ezért tervezz a grillsütő mellé egy kis pultot, ahol kényelmesen várakozhatnak a grillre kerülő alapanyagok, valamint odakerülhessenek a már kész, de még felszolgálás előtt álló ételek. Egy nagyobb szemetes sem árt, hogy a hulladékkal se kelljen beszaladgálni a házba.

Már nagyon jól állsz, hamarosan kezdődhet is a kerti grillparti, de egy utolsó lépés még hátravan. Ez pedig nem más, mint a biztonság. A felnőttek számára is veszélyes lehet egy forró grillsütő, ha kicsivel több sör vagy fröccs fogyott az este. A legnagyobb kockázatot azonban egyértelműen a gyerekek számára jelenti. Kíváncsiak, szeretnek segédkezni a felnőtt tevékenységekben, futkároznak, felhőtlenül és olykor meggondolatlanul játszanak. Épp ezért vagy zárd el egy kis kerítéssel, vagy mindig legyen egy felnőtt, aki a grill mellett áll, hogy ne történhessen baleset. Fontos továbbá, hogy sose hagyd felügyelet nélkül a grillt, miután a sütés befejeződött, de még forró. Egy hirtelen jött vihar akár fel is boríthatja.

Ezeket az alapszabályokat betartva gondtalan és tökéletes lehet a kerti grillezés.

Kerti dekorációs DIY ötlet – Boszorkánykunyhó, amit egy olvasónk készített: videóhttp://www.life.hu/otthon/20180424-kerti-dekoracios-diy-otlet-boszorkanykunyho-olvasonk-keszitette.htmlMindig nagy öröm az olvasói megkeresés, legyen az bárminemű visszajelzés, vagy épp témajavaslat, ötlet. Hiszen mi nap mint nap azon dolgozunk, hogy olyan tartalmat állítsunk elő, ami érdekel Téged és szívesen olvasol róla. A minap egy fiatal hölgytől kaptam levelet, amiben megmutatta a saját maga készítette kerti dekorációját. Annyira kreatív és profi megvalósítással szembesültem, ami kenterbe veri a külföldi DIY-os oldalakat. Ezt Neked is látnod kell! OtthonOrigoAz a szép zöld gyep! Így gondozd, hogy szép legyen a füved!http://www.life.hu/otthon/20180426-igy-gondozd-a-fuvet-gyepet-pazsitot-hogy-mindig-szep-zold-legyen.htmlMár évek óta azért küzdesz, hogy szép és dús gyeptakaró fedje a kertedet, de valamiért a szomszédé mindig zöldebb? Ez csak mostanáig volt így! Összeszedtük azokat a praktikákat, melyekkel elérheted a hőn áhított zöldellő kertet. OtthonOrigoTámadnak a poloskák – Így űzd ki őket a lakásból!http://www.life.hu/otthon/20180424-tamadnak-a-poloskak-igy-uzd-ki-oket-a-lakasbol-tippek-otletek.htmlTámadnak a poloskák! Igen, ismét megjelentek ezek a zöld és barna rémek, akik túl hangosak és túl nagyok ahhoz, hogy elnézőek legyünk velük szemben. Tavaly rengeteget szenvedtünk a poloskáktól, ezért minden létező riasztó és irtó módszert kipróbáltam. Így, most első kézből tudhatod meg, hogy melyik, miként válik be a valóságban. OtthonOrigoÍgy tedd csodálatossá a teraszod!http://www.life.hu/otthon/20180418-igy-tedd-csodalatossa-a-teraszod-kerti-butorok-otletek.htmlA virágágyásokon túl, a frissen vetett fűmagokon át, a kerítés tövében növögető tujákig létezik egy csodavilág. A lehetőségek földjén a friss zöld és az üdítő élénk színek már hívogatnak téged is, hol napsütésben fürdetve, hol árnyékkal pihentetve. Közös érdek, hogy a téli álomból felébredve, fényét minél előbb visszanyerje: a kerted többet érdemel! OtthonOrigoAz „okos” kert bárki számára elérhető – LED fénnyel világító kerti bútorokhttp://www.life.hu/otthon/20180405-az-okos-kert-barki-szamara-elerheto-led-fennyel-vilagito-kerti-butorok.htmlAz idei év abszolút slágerei az „okos" kerti bútorok és kiegészítők. A LED fénnyel működő fotelek, székek, vázák és egyéb kiegészítők többsége távirányítóval működik – így például a színüket is meg lehet változtatni. Már itthon is elérhetőek. Ne habozz hát, ha valami igazán különlegesre vágysz! OtthonOrigoKerttervezési útmutató – Használd a kreatív cementethttp://www.life.hu/otthon/20180331-kerttervezesi-utmutato-hasznald-a-kreativ-cementet-a-kertben.htmlA cement remekül használható a hétköznapi emberek számára is: nem kell keverőgépet bérelned, se speciális felszerelést venned ahhoz, hogy ezzel a szuper anyaggal dolgozz. Ma a kerttervezéssel fogunk foglakozni, hiszen egyre jobb lesz az idő, hamarosan indul a kertszezon. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.