Hollywood ünnepelt színésznője ma lett 49 éves. Cate Blanchett kortalan szépsége mindenkit megbabonáz. Mi a féltve őrzött szépségének titka? Eláruljuk!

A sztárt már 13 éves korában megtanította édesanyja az alapos arctisztításra, ápolásra és felhívta figyelmét a fényvédelem fontosságára is, hiszen nagyon érzékeny, világos bőre van. Cate Balnchett rendkívül következetes: rendszeresen sportol, egészségesen táplálkozik. A bőrápolásra nagy hangsúlyt fektet. A papán SK-II rétegező bőrápolási rituálét jó pár éve használja, ennek a folyékony vitaminnak köszönheti a ragyogóan sugárzó, kortalan külsejét.

Arcápolási rutinját mindig az arctisztítással kezdi, amihez micellás vizet használ, majd jöhet a frissítő hideg vizes arcmosás. Ezután ultra könnyű textúrájú lotiont használ, amivel visszahidratálja bőrét. Események előtt mindig használ hialuronsavas fátyolmaszkot. Ötödik lépésként esszenciális arcolajat alkalmaz az erőteljes feltöltés, ápolás érdekében. Majd a szemkörnyékápolás következik, azt követően az ajakápolás. Rendszeresen radírozza ajkát és utána bőrpuhító ajakápolóval kényezteti. Végül mindig használ fényvédőt. Természetesen a fázisok között szünetet tart, hagyja, hogy a finom rétegek felszívódjanak és a smink csak ezután következhet.

49 évesen is sugárzóan szép a születésnapos Cate BlanchettForrás: Getty Images

Ha az alkalom megkívánja, akkor bőrtökéletesítő primert tesz az alapozó alá, hogy nagyon természetes legyen a megjelenése. Orcáit finoman, rózsás árnyalatú krémpirosítóval élénkíti. Szemét finoman kontúrozza grafit szürke árnyalatú szemceruzával, amit alaposan elsatíroz. Szempilláit fekete színű szempillaspirállal festi ki. Szemöldökét finoman élénkíti szemöldökformázó porral és körültekintően kifésüli a felesleget. Ajkára általában kedvenc barackos-méz árnyalatú ajakrúzst használ. Napközben többször permetezi arcát esszenciális szprével. Ami még figyelemreméltó a sztárral kapcsolatban, hogy a sminklemosást is nagyon komolyan veszi, soha nem hagyja magán. Valamint minden körülmények között, a lemosást követően, feltétlenül használ szemkörnyékápolót és éjszakai krémet.