Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárcabarát ételekről szól!
Hozzávalók:
- 20 dkg lila burgonya
- 20 dkg sárga édes burgonya
- 40 dkg kifliburgonya
- 20 dkg sonkahagyma
- 20 dkg alma
- 0,5 db kaliforniai paprika
- 2 cs petrezselyem zöldje
- 1 db citrom leve
- só
- 5-8 cl napraforgó olaj
- frissen őrölt bors

Elkészítése:
A lila és a sárga burgonyát kis kockára vágva meggőzölöm vagy megfőzöm. A sonkahagymát megpirítom egy kevés olajban. Az almát és a piros színű paprikát vékony szeletekre vágom, majd a hagymán megpirítom. Ha kész, összekeverem a burgonyával, megszórom apróra vágott petrezselyem zöldjével. Citrommal, sóval, napraforgó olajjal ízesítem és kevés frissen őrölt borssal is megszórom.
Nézd meg a teljes adást!