Nincs szükségünk kalóriaszámlálásra sem pedig méricskélésra, ha meg akarunk szabadulni súlyfeleslegünktől - állítja a dán ötgyermekes édesanyja, Suzy Wengel, aki megalkotta a Scandi Sense Diet módszert. 

Az ötgyermekes, 39 éves dán édesanya, Suzy Wengel alkotta meg azt a fogyókúrás módszert, melyet Scandi Sense Diet néven ismerünk. A Story magazin szerint Molnár Andrea táncművész is ezzel a módszerrel tartja magát formában, de Melissa McCarthy is így szabadult meg 35 kiló súlyfeleslegtől.

Ennek  nyomán mi is utánanéztünk kicsit a diéta rejtelmeinek. Suzy Wengel 38 kilótól szabadult meg, a módszer titka pedig mindössze annyi, hogy kezével számolja az ételek mennyiségét. A The Sun cikke szerint Suzy úgy fejlesztette ki a diétát, hogy egy nap 3 fő étkezésből álljon. Ezek az étkezések pedig 4 ételcsoportot tartalmaznak: 2 zöldséget, 1 fehérjét és 1 szénhidrátot vagy gyümölcs. Ezek mennyiségét pedig marékkal méri, úgy gondolja ugyanis, hogy kezünk mérete az emésztéssel is kapcsolatban állhat. 

Így már a mérleg is barátságosabbForrás: Shutterstock

A módszer sikeresnek bizonyul, ugyanis egyre több nyelven adják ki az erről szóló könyvet. Az ötgyermekes édesanya azt mondja, hogy a diéta előtt sokáig küzdött a jojó effektussal, sokáig azt sem tudta, hogy mikor van igazán tele. Mióta azonban marokkal méri az ételt, nincsenek problémái.