Egy belsőépítészeti startup cég, a Modsy álmodta újra a sorozattörténelem egyik leghíresebb lakását. A cél az volt, hogy bemutassák, hogyan nézne ki Monica Geller lakása 2018-ban.

Az 1994-től 10 éven át sugárzott nagysikerű sorozat nem csak ikonikus szereplői miatt maradt emlékezetes. Gondolj csak a nappali szobára hasonlító Central Perk-beli kávézásokra, az egymással szemben elhelyezkedő fiúk és lányok lakására, a feledhetetlen lila ajtóra és falakra, az amerikai konyhás nappalira, az óriási ablakra, ahonnan a szemben lakó pucér pasit is kukkolni lehet. A sorozat egyértelműen legfontosabb helyisége Monica lakása, az utolsó jelenetben meg is állapítják: rövidebb vagy hosszabb ideig, de mindannyian éltek itt.  

A Modsy bizony nagyot dobott azzal, hogy éppen ezt a lakást álmodta újra, tökéletes marketingfogás volt. A lakberendezők egyébként háromféle új stílust találtak ki. Az egyik azt mutatja be, hogyan nézne ki ma a lakás, ha Monica és Chandler nem költözött volna el Westchesterbe. A második verzióban Rachel stílusára szabták a tereket, a harmadik pedg azt a lehetőséget vette alapul, hogy Joey-ra száll a lakás. Nézzük, hogy a modern designer trendek hogyan alakították át az ikonikus lakást.

  • Monica és Chandler biztosan meghagyta volna a lila ajtót, de minden mást modernizáltak volna. A három terv közül a rusztikus bájból még ez őriz a legtöbbet. Ezt a hangulatot idézi például a terméskő a konyhában, vagy Monica titkos szekrényének ajtaja, ami zöld színt kapott. A szentimentalizmus jegyében a francia poszter is megmaradt, csak már nem a síkképernyős tévé fölött.
Ilyen lenne ma Monica és Chandler lakásaForrás: modsy.com
  • Ha Rachel vette volna át az uralmat a lakásban, akkor sokkal kevésbé lenne zsúfolt. A letisztult színek és formák jellemeznék, de mégis jól látható lenne, hogy egy divatrajongó lakása. Elegáns, de kellemes hangulatú teret alakítottak ki a kevesebb több elvétől vezérelve.
Így nézne ki Rachel otthonaForrás: modsy.com
  • Joey lakásában a szürke szín lenne az uralkodó, emellett azonban megtartottak olyan fontos részleteket, mint a fehér porcelánkutya, a csocsóasztal, de még Joey plüsspingvinjét, Hugsyt is elhelyezték a térben.  
Így festene Joey lakásaForrás: modsy.com