Legyél Te a kerti partik ásza! A legstílusosabb és legfontosabb grillkellékek

Forrás: Shutterstock -
grillezés tűzrakó hely grillkellékek bauhaus2018 kerti parti grillsütő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Korábban megírtuk a kerti grillezés alapszabályait, most térjünk ki a technikai és design részére is. Hiszen egy szuper kerti partihoz nem elegendő a tudás és az elszántság, megfelelő eszközök és alapanyagok nélkül siker helyett, csak káosz és tragédia fogja szegélyezni a sütögetést.

Teremtsd meg az alapot!

Az első és legfontosabb, hogy beszerezd a megfelelő tűzgyújtó helyet, melyben a lényeg fog történni. Ez csak ritkán jelent kőgrillt - mely egy mediterrán típusú kertből sem hiányozhat -, az esetek többségében az emberek inkább egy hagyományos kerti grillezőt választanak. Használata kényelmes, és könnyen mozgatható, ami például egy nyári zápor esetén nem elhanyagolható szempont. A bátrabbak azonban választhatják a tábortűzön való sütögetés varázslatos hangulatát is. Díszesen felhalmozhatsz a nyársra mindenféle finomságot, bográcsban, tűzálló tálban rotyogtathatsz szaftos pörköltet, de akár grillezhetsz is. Mindnek megvan a maga hangulata, előnye és hátránya is. A tábortüzes megoldásokhoz ki kell építeni egy tűzrakó helyet, majd a főzést követően gondosan el kell oltani még az apró parazsat is. Esőben nem igazán használható ki, azonban este körbeülni, felejthetetlen élmény. A grillezőkkel - főként a gázgrillekkel- könnyebb bánni, a faszénnel való tűzélesztés is egyszerűbb feladatnak mutatkozik, de tény, hogy a rajta sülő finomságok nélkül nem igazán lehet hangulatfokozásra használni.

A kerti grillezők könnyen mozgathatóak, használatuk kényelmes Forrás: Shutterstock

A lényeget a részletekben keresd!

Bizonyára, te sem a konyhai kellékekkel szeretnél kiköltözni a kertbe, ha már egyszer a kinti főzés van terítéken. Add meg a módját, mely távolról sem rongyrázás. A kerti grill és bogrács partikhoz bizony speciális grilltartozékokra van szükség: a grilltálcáktól és húsforgatóktól kezdve, a tisztító- és gyújtóanyagokon át, egészen a grillhőmérőkig és ventillátorokig. Értelemszerűen nem kell az összes létező dolgot megvenned, de jó, ha tudod, hogy egy fogóval nem fogsz messzire jutni.

A húsforgató igen hasznos kelléke egy kerti grill partinak Forrás: Shutterstock

Gondoskodj róla!

A grillsütőd hosszú életért te felelsz. Van pár hónap, amikor intenzív szerepet vállal a családi és baráti életedben, de időnként ő is megpihen. A téli időszakban a legjobb helyen a garázsban, a pincében, vagy a kerti kis faházban van, de az aktív időszakában sem árt megóvni az időjárás viszontagságaitól. Takard le például egy speciális grilltakaróval, vagy szerezz be valamilyen vízlepergető anyagot, és abból készíts rá védőhuzatot. Ezek olyan tételek, melyek egy grillsütő árához képest eltörpülnek, élettartamát azonban jócskán meghosszabbítják.

A cikket támogatta a BAUHAUS Szakáruházak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.