Virágládák muskátlikkal, egy kisasztal, esetleg nem is egy, hanem egyből két szék és pár növény. Valóban csak ennyiből állhat egy erkély? Számolj le az unalommal! Az erkélyek, a lakások teraszai. Vannak nagyobbak és egészen aprók is, ám mi mindre hoztunk remek ötleteket, melyekkel felpezsdítheted és kihasználhatóbbá teheted őket.

 

A belvárosi apróság  

Rengeteg - általában belvárosi – épület rendelkezik olyan erkéllyel, melyek lényegében kihasználhatatlanok. Épp, hogy ki lehet lépni, és már el is fogytak. Ám, ne csüggedj! Ezekre is van egy ötletünk. Amikor épp az erkély szabadságát szeretnéd élvezni, nyisd ki az ajtó mindkét szárnyát, helyezz ki egy kicsi, de stílusos asztalkát, ahol kényelemesen elfér egy könyv, egy pohár kávé, vagy épp limonádé, netán egy díszes növény – ezek adják meg az alaphangulatot. Ezután nincs is más dolgod, csak egy pokróc és egy nagy párna segítségével, megfelelő ülő felületet rögtönözni, és kész is a szuper erkély feeling.

Forrás: boredpanda.com

A lakóparkok és panelek erkélyei

Ezek már nagyobbak, szellősebbek az előbbinél. Tehát jóval több a lehetőséged is. Szeretnéd magad természetközelben érezni? Nincs is ennél egyszerűbb: használj fa falt – és padlóburkolatot, és már csak egy kényelmes, a témához illó fotelre van szükséged.

Forrás: boredpanda.com

A romantikus és letisztult dolgokat kedveled? Az egyik sarkokba készíts rakodó ládákból egy fél-ágyat, szerezz be pár mécsest, tegyél ki egy szőnyeget és máris elmerülhetsz a díszpárnák tengerében. Az esőtől sem kell tartanod, hiszen a kinti textíliákat és az ágy kis matracát könnyen és gyorsan be tudod vinni a lakásba.

Forrás: Instagram/home.of.a.citymom

A teraszhatás elérése a célod? Két fotelszékkel, némi ládába ültetett növénnyel és egy megfelelő fényfüzérrel máris nyert ügyed van.

Forrás: Flickr/ly ly ly

Amennyiben a praktikus megoldások híve vagy, úgy kisebb, de kényelmes kerti fotelekkel és egy kis stílusos dohányzóasztallal meg is oldottad a dolgot. A kiegészítőkkel emelheted az erkély nívóját: pár „vendégszékként használható párna, cserepes növény remek választás.

Forrás: Instagram/deer.home

Fordítsd a javadra, ha régi típusú panelben laksz, mely gyakorlatilag egy derékmagasságig érő fallal választ el a kinti világtól. Ide egy remek kis kerti bútorcsalád is beférhet, hiszen nem kell, hogy szabadon hagyj részeket a kilátás kedvért. Otthonossá, egyszerűen rengeteg növénnyel teheted. Érdemes futókat választanod, így valódi kis dzsungelt alakíthatsz ki a fejed felett, akár már pár hét alatt.

Forrás: Instagram/kamila.hakl