A kávé igazi szépítőszer: arcpakolásként, de narancsbőr ellen is csodafegyver

Forrás: Shutterstock -
hajpakolás narancsbőr arctisztítás kávé
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nemcsak a reggeli, gőzölgő, illatával hívogató kávé tesz jót a testnek és a léleknek. A kávé ugyanis szépségápolásra is kiválóan alkalmas, sőt, kifejezetten ajánlott erre is használni, mert csodákra képes.
  • Arcra

Az antioxidánsoknak hála a kávé kiváló ellenszere a bőr öregedésének. Ez az egyik tulajdonsága, amiért szuper arcápolót lehet készíteni belőle. Valójában egy kettő az egyben arcpakolás és arcradír lesz a végeredmény, az alap ugyanis az őrölt kávé, ami apró szemcséi miatt nagyon jól radíroz. Azaz miután a kávé kifejtette jótékony hatását a bőrödön, még le is tudod radírozni vele az elhalt hámsejteket. Érdemes hetente egyszer megcsinálni ezt a pakolást/arcradírt, hogy a bőröd friss és üde legyen.

A kávé kiváló ellenszere a bőr öregedésének Forrás: Shutterstock

Nem kell sok hozzávaló, ha csak az arcodat akarod radírozni, akkor egy evőkanál őrölt kávét és egy evőkanál - lehetőleg hazai - mézet keverj össze. Hagyd a bőrödön 10 percig, majd vizes kézzel masszírozd át az arcodat. Végül mosd le az egészet, és langyos vízzel öblítsd le az arcodat. Ezt a receptet egyébként testradírként is nyugodtan használhatod.

Méz

A méz szinte minden bőrproblémát megold, igazi csodaszer: hidratáló, fertőtlenítő és bőrkondicionáló hatásáról is ismert. A fertőtlenítő és baktériumölő tulajdonságát egyébként a hidrogén-peroxid adja. Ennek a vegyületnek köszönhető, hogy a méz az erősen pattanásos bőrre is gyógyír.
  • Hajra

Hajpakolásként is megéri kipróbálni a kávét, ami a fürtjednek, és a fejbőrödnek is nagyon jót tesz. A hajadat élettel telivé és ragyogóvá varázsolja, a fejbőrben pedig fokozza a vérkeringést. Ez a koffein szuper hatása, ami egyrészt serkentheti a haj növekedését, másrészt a korpás fejbőrrel is csodákat tesz.

A kávés hajpakolás élettel telivé és ragyogóvá varázsolja a hajat Forrás: Shutterstock

Főzz egy erősebb fekete kávét, a mennyiséget a hajad hosszúsága határozza meg. Hagyd, hogy langyosra hűljön, majd apránként öntsd a fejbőrödre és kezdd el masszírozni körkörös mozdulatokkal. Végül az egész hajadra öntsd rá a lefőzött kávét, és masszírozd át, hogy minden hajszál megérezze a kávé ébresztő hatását. Ezután hagyd még állni rajta 10 percig, majd öblítsd át.

  • Narancsbőrre

A narancsbőr a legtöbb nő számára problémát jelent a nyári szezonban, pedig a sport, a megfelelő mennyiségű vízfogyasztás, és néhány házi praktika segíthet eltüntetni. Nem véletlen, hogy a narancsbőr elleni készítményekben is gyakori összetevő a koffein. Ahogy már említettük, ez fokozza a bőr vérkeringését, így jótékony hatással van a cellulitiszes bőrre is. Nem kell tehát méregdrága narancsbőr elleni krémeket venni, elég ha az otthon egyébként kidobásra kerülő kávézaccot használod.

A koffein fokozza a bőr vérkeringését, így jótékony hatással van a cellulitiszes bőrre Forrás: Shutterstock

A megmaradt kávézaccot (ha nincs kávéfőzöd, akkor vásárolj őrölt kávét) keverd össze oliva- vagy kókuszolajjal. Ezzel alaposan masszírozd át a combodat és a popsidat. Érezni fogod, ahogy a kávé felélénkíti a problémás területeket. Viszlát, narancsbőr.

Nézd meg a 2018-as szezon napszemüvegtrendjeithttp://www.life.hu/trend/20180607-a-legujabb-napszemuveg-trend.htmlA napszemüvegtrendek is évről évre változnak. Idén a keskeny, hosszúkás fazonok és a retró műanyag keretek mennek. Mutatjuk, hogyan hordják ezeket az extrém modelleket a hollywoodi hírességek. TrendOrigo5 ruhadarab, amit be kell szerezned az idei nyárrahttp://www.life.hu/trend/20180605-5-ruhadarab-amit-be-kell-szerezned-nyarra.htmlMilyen új ruhadarabokat érdemes beszerezni az idei nyári szezonra? Mutatunk néhány kényelmes és igazán divatos holmit, amit te is imádni fogsz! TrendOrigoEzektől az ételektől garantáltan ragyogó lesz az arcbőrödhttp://www.life.hu/trend/20180531-ezektol-az-etelektol-garantaltan-ragyogo-lesz-az-arcborod.htmlA bőrünk minősége nem kizárólag azon múlik, hogy milyen kozmetikumokat használunk. Az is hatással van rá, amivel belülről tápláljuk. Ha sok vizet iszol, attól máris élettelibb lesz, és ugyanígy van ez az ételekkel is. Mutatjuk, mit érdemes fogyasztanod, ha csodás bőrt szeretnél. TrendOrigoPraktikus és imádnivaló holmik, amik nélkül el se indulj a strandrahttp://www.life.hu/trend/20180530-praktikus-es-imadnivalo-holmik-amik-nelkul-ne-indulj-el-a-strandra.htmlIdén már május közepén is volt részünk strandidőben, és a június is kánikulai idővel kecsegtet. Vagyis itt az ideje a nyaralásra is gondolni, és beszerezni azokat a holmikat, amik igazán gondtalanná varázsolják a strandon eltöltött napokat. Trend--Hírességek, akik nem menyasszonyi ruhában mentek férjhezhttp://www.life.hu/trend/20180529-hiressegek-akik-nem-menyasszonyi-ruhat-viseltek-az-eskuvojukon.htmlBármennyire drága menyasszonyi ruhát ki tudtak volna fizetni, ők mégis valami rendhagyót választottak életük nagy napján. Neked bejönnek a szokatlan esküvői outfitek?TrendOrigoDiana, Katalin hercegné és Meghan Markle: 3 esküvő ruha, amit imádott a világhttp://www.life.hu/trend/20180523-diana-katalin-hercegne-es-meghan-markle-3-eskuvo-ruha-amit-imadott-a-vilag.htmlÉvtizedekig nélkülöznünk kell az olyan világraszóló királyi és hercegi esküvőket, mint amilyen a hétvégi Meghan Markle-Harry herceg frigy volt. A hiányérzetet kicsit enyhítendő, most együtt mutatjuk be a három legizgalmasabb esküvő bizonyos részleteit, különös tekintettel a menyasszonyi viseletekre. TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.