Tragikus halálesetek a divatvilág elitjéből

halál tragikus öngyilkosság Kate Spade
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Katalin hercegnétől Taylor Swiftig minden sztár imádta a nemrégiben öngyilkosságot elkövető Kate Spade ruháit. A mindig vidámnak ismert tervezőnő halálhíre megrázta a világot. De nem ő volt az egyetlen, akinek a halála váratlanul érte a divatrajongó közönséget.
  • Kate Spade

A divattervező New Yorki-i otthonában lett öngyilkos június 5-én. Az 55 éves Kate sáljával akasztotta fel magát, mindössze egy néhánysoros búcsúlevelet hagyott hátra, melyet 13 éves lányának címzett. Habár a világ megrendülve fogadta a hírt, a család számára nem volt teljesen váratlan. Ahogy később kiderült, Kate-nek bipoláris zavara volt, amit nem akart felvállalni a világ előtt, hogy ne rombolja le cukormázas, mindig mosolygós imidzsét. Betegségét így kezeltetni sem akarta.

Kate Spade Forrás: Getty Images
  • L'Wren Scott

2014-ben lett öngyilkos New York-i otthonában L'Waren Scott. A divattervező és stylist kendővel akasztotta fel magát, holttestére asszisztense talált rá, akinek 90 perccel korábban írt egy sms-t, hogy menjen fel hozzá. L'Waren nemcsak munkássága miatt volt híres, hanem azért is, mert 2001 óta Mick Jagger barátnője volt. A Rolling Stones frontembere közleményében úgy fogalmazott, hogy képtelen megérteni, szerelme és legjobb barátja miért vetett véget életének ilyen tragikus módon.

L'Wren Scott Forrás: Getty Images/Donato Sardella
  • Alexander McQueen

A formabontó, provokatív divattervező, Alexander McQueen 2010-ben lett öngyilkos. Feltételezhetően édesanyja halála okozott számára olyan elviselhetetlen fájdalmat, ami miatt önkézzel vetett véget életének. A tehetséges tervező gardróbjában akasztotta fel magát egy nappal édesanyja temetése előtt. Legújabb kollekcióját pát nappal később mutatták volna be a párizsi divathéten. Búcsúlevelében azt kérte, hogy gondoskodjanak a kutyáiról. Hamvait a skót Skye szigeten szórták el.

Alexander McQueen Forrás: Getty Images
  • Isabella Blow

A szerkesztőként dolgozó Isabella Blow korábban Anna Wintour asszisztense is volt, de leginkább Philip Treacy kalaptervező múzsájaként volt ismert. A tervező egyébként olyan hírességeknek készített elképesztő kalapkölteményeket, mint Lady Gaga. Isabella élete vége felé depresszióban szenvedett, majd a bipoláris zavart is megállapították nála. Később petefészekrákkal diagnosztizálták, ezt követően többször is megkísérelte az öngyilkosságot. Isabella 2007-ben hunyt el, rovarirtószert ivott.

Isabella Blow Forrás: Getty Images
  • Peaches Geldof

Bob Geldof lánya 25 éves korában vesztette életét. Sokáig tisztázatlanok voltak halálának körülményei, habár az idegenkezűséget már a legelején kizárták, minden bizonnyal a heroin végzett vele. A modellként, íróként, televíziós producerként és műsovezetőként is ismert Peachesnek zaklatott gyermekkora és igencsak vad tinédzserkora volt. Édesanyja is heroinfüggő volt, ami sajnos az ő sorsát is meghatározta. Habár úgy tűnt, férje mellett megnyugodott, sőt, két gyermeket is szült, 25 évesen, 2014-ben holtan találtak rá.

Peaches Geldof Forrás: Getty Images
  • Helmut Newton

A német származású fotós erotikus stílusával forradalmasította a fényképészetet. Az 1970-es évektől nem volt nála keresettebb divatfotós. Helmut Newton 83 éves korában hunyt el Los Angelesben, autóbaleset következtében. Kérése szerint Berlinben helyezték örök nyugalomra.

Helmut Newton Forrás: Getty Images/Tony Barson Archive
  • Gianni Versace

Saját otthona előtt, 1997-ben gyilkolták meg Gianni Versacét. Akkoriban ő volt az legsikeresebb divattervező, már életében legenda volt, egy igazi "rocksztár", halála az egész világot megrázta. A gyilkos, Andrew Cunanan indítékairól különböző teóriák élnek, egy biztos, néhány nappal a gyilkosság után önmagával is végzett a merénylő. Versace, akit Diana hercegné is imádott, ekkoriban volt a csúcson, így halála nemcsak a család, de a divatvilág számára is nagy veszteség volt.

Gianni Versace Forrás: Getty Images
Nézd meg a 2018-as szezon napszemüvegtrendjeithttp://www.life.hu/trend/20180607-a-legujabb-napszemuveg-trend.htmlA napszemüvegtrendek is évről évre változnak. Idén a keskeny, hosszúkás fazonok és a retró műanyag keretek mennek. Mutatjuk, hogyan hordják ezeket az extrém modelleket a hollywoodi hírességek. TrendOrigo5 ruhadarab, amit be kell szerezned az idei nyárrahttp://www.life.hu/trend/20180605-5-ruhadarab-amit-be-kell-szerezned-nyarra.htmlMilyen új ruhadarabokat érdemes beszerezni az idei nyári szezonra? Mutatunk néhány kényelmes és igazán divatos holmit, amit te is imádni fogsz! TrendOrigoAkadálymentes divat: végtaghiánnyal és mozgáskorlátozottsággal élőknek terveztek ruhákat a MOME-nhttp://www.life.hu/trend/20180601-akadalymentes-divat-vegtaghiannyal-es-mozgaskorlatozottsaggal-eloknek-terveztek-ruhakat-a-momen.htmlA „Normcore" a kortárs divatelmélet kifejezése, mely a végletesen egyszerű, szélsőségesen „normális" öltözködés eszköztárát írja le. De vajon létezik-e normális test? Mi a normális? Meddig terjed a felelősségünk abban, ahogy ezeket a fogalmakat a társadalom formálja? Annyi bizonyos, hogy a ruhatervezésnek óriási szerepe, kommunikációs feladata és lehetősége van e párbeszéd alakításában. TrendOrigoEzektől az ételektől garantáltan ragyogó lesz az arcbőrödhttp://www.life.hu/trend/20180531-ezektol-az-etelektol-garantaltan-ragyogo-lesz-az-arcborod.htmlA bőrünk minősége nem kizárólag azon múlik, hogy milyen kozmetikumokat használunk. Az is hatással van rá, amivel belülről tápláljuk. Ha sok vizet iszol, attól máris élettelibb lesz, és ugyanígy van ez az ételekkel is. Mutatjuk, mit érdemes fogyasztanod, ha csodás bőrt szeretnél. TrendOrigoPraktikus és imádnivaló holmik, amik nélkül el se indulj a strandrahttp://www.life.hu/trend/20180530-praktikus-es-imadnivalo-holmik-amik-nelkul-ne-indulj-el-a-strandra.htmlIdén már május közepén is volt részünk strandidőben, és a június is kánikulai idővel kecsegtet. Vagyis itt az ideje a nyaralásra is gondolni, és beszerezni azokat a holmikat, amik igazán gondtalanná varázsolják a strandon eltöltött napokat. Trend--Diana, Katalin hercegné és Meghan Markle: 3 esküvő ruha, amit imádott a világhttp://www.life.hu/trend/20180523-diana-katalin-hercegne-es-meghan-markle-3-eskuvo-ruha-amit-imadott-a-vilag.htmlÉvtizedekig nélkülöznünk kell az olyan világraszóló királyi és hercegi esküvőket, mint amilyen a hétvégi Meghan Markle-Harry herceg frigy volt. A hiányérzetet kicsit enyhítendő, most együtt mutatjuk be a három legizgalmasabb esküvő bizonyos részleteit, különös tekintettel a menyasszonyi viseletekre. TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.