Olyan frizuratrendeket szedtünk össze, amelyeket valószínűleg soha nem fogunk elfelejteni: a történelemkönyvekből ismert Csing-dinasztia copfjaitól gyerekkorunk kedvencéig, a Bundesliga-frizuráig. Mutatjuk őket!

  • Bundesliga-haj

A 80-as években volt igazán trend a hivatalosan mulletnek keresztelt frizura, amit kis hazánkban leginkább Bundesliga-hajnak neveztek. Nem is csoda, hiszen sok focista viselte előszeretettel ezt a fazont. Ez még nem is meglepő, de Hollywood szívtiprói körében is trendi volt. George Clooney és Billy Ray Cyrus és Paul McCartney is imádták. Egyébként a nők körében is trend lett, majd egyik napról a másikra cikivé vált. 

Paul McCartneyForrás: Getty Images/Evening Standard
Forrás: FilmMagic/2013 Raymond Hall/Raymond Hall
Rihanna mulletje
2013-ban egy aprócska pillanatig reneszánszát élte a trend, de még Rihannának sem sikerült visszahoznia a divatba.
  • Chubchik-frufru

A Chubchik-frizurának nevezett trend Oroszországból indult. A lázadó fiatalok kedvelt frizurája, fiúk és lányok is előszeretettel viselik. Régi fotókon is látni ezt a fazont, korábban ugyanis a katonák viselték így a hajukat. A frizura lényege, hogy a frufru megmarad, a koponya többi része viszont kopasz lesz.

Chubchik-frizuraForrás: weirdrussia.com
  • Klasszikus átfésülős

Itthon is közismert ez a fazon, nagypapáink még mindig szívesen hordják így a hajukat, amennyiben fejtetőn megkopaszodtak. Ennek következtében az egyik oldalon hosszabbra növesztett tincseket átfésülték a másik oldalra, azt gondolva, hogy ezzel a kopaszodást el is fedték. Ennek a frizurának egy könnyed nyári szellő is komoly ellensége. 

Danny DeVitoForrás: WireImage/2002 Wireimage.com/Bob Riha Jr
  • Bob

Manapság is hódít a Bob, de azért kicsit másként, mint amikor az 1920-as években elterjedt. Ekkor kapták fel a hollywoodi színésznők, mint például Louise Brooks, akik ikonikussá tették a fazont. Itthon bubi frizurának is szokás hívni ezt a különleges formát, ami azóta is rendre visszatér a divatba, csak mindig egy kis csavarral, újítással, modernizálással. 

Louise BrooksForrás: Getty Images
  • Homloknagyobbítás

A reneszánszban azt tartották szépnek, ha valakinek minél magasabb a homloka. Különböző módszerekkel kopaszították fel a hajukat a nők, és rendkívül, már-már fájdalmas módon hátratűzve viselték a hajukat. Hollywood aranykorában újra visszatért a trend, többek között Marilyn Monroe is hajelektrolízissel magasíttatta homlokát

Marilyn MonroeForrás: Getty Images/Frank Worth, Courtesy of Capital Art
  • Csing-dinasztia

A történelmi hajviseleteknél maradva meg kell említeni a Csing-dinasztiában viselt frizurát is. Ez lényegében a Chubchik frizura ellentéte. Hátul egy copfban hordott hajrész marad, a többi kopaszra volt nyírva.

Csing-dinasztia-frizuraForrás: Armer, Laura Adams/Wikipedia
  • A Rachel-haj

Hollywood és a filmtörténelem mindig is hatással volt az emberek ízlésére. Az egyik legjobb példa erre a Rachel-őrület. A Jóbarátok még mindig az egyik legnagyobb hatású sorozat, s hiába érezte azt Jennifer Aniston, hogy rosszul állt neki az első évadokban viselt frizura, a nők megőrültek érte, és nem is kértek mást a fodrászuktól, csak a Rachel-hajat akarták.

Jennifer AnistonForrás: Getty Images/NBC Television
Manolo Blahniktól a Rachel-frizuráig: 5 divattrend, amit sztárok indítottak el


Miért olyan híres a Manolo Blahnik cipő? Kik hozták divatba a hobó stílust? Miért szexi a piros haj? Mindegyikért egy-egy sztár a felelős. Olvasd el a Life.hu cikkét!